Citiraj:
Autor calypso
Pa ovo je katastrofa... Ko uopce koristi ChatGPT za ista ozbiljno?
Isao sam ga malo testirati pa sam zatrazio da mi izracuna koliko novaca se moze izvuci kroz pausalni obrt, a koliko preko d.o.o. firme na iznos od 60.000EUR... Osim sto mu moras 50 puta objasniti sta hoces jer sve krivo racuna, ovaj izracun je tolko neispravan da se ozbiljno pitam zasto itko koristi ChatGPT za ikakve proracune...
Obrati paznju na 'neto dividenda' dio... U popisu je 34.452 EUR, dok je dva reda ispod zamijenio znamenke (ili je jednostavno pribrojio 9000) i napisao 43.452 EUR... I onda je na kraju opet dodao 9000EUR u krajnjem racunu... Greska od onako, 9000EUR...  U sljedecim iteracijama sto sam ga pitao neke dodatne stvari vise nije ponavljao tu gresku... Ali nevjerojatno je koliko 'zaboravlja'...

|
kod ovakvih rezultata, trebas postati i prompt koji si napravio. Meni kod koristenja bilo kojih alata, sve ovisi o promptu koji sam postavio da li cu dobiti tocan podatak ili ce mi izhalucinirati neko sranje.
i ja nedavno malo poceo istrazivati AI funkcionalnosti, educirat se o primjenjivosti..ali se sve svodi na to da ako zelis pravu funkcionalnost, moras placati preko APIa za svaki API request i tu se vidi neka upotrebljivost ali nema nista za dzabe.
Claude Code ili VS Code sa Continue/Cline za programiranje
MCP za automatizacije, n8N za work flow - iako ce Claude sve to potaracati sa svojim MCP modulom tako da pola startupova koji su u djiru bili zadnjih godinu dana su postali beskorisni.
uglavnom onih 20eura za pristup chatgptu je kita u bila za pravu poslovnu upotrebljivost ili neko dizanje efikasnosti. Jedino rad preko APIa je opcija ako stvarno zelis unaprijediti neki poslovni proces.
Uz to AI svijet se toliko rasirio i produbio, da je potrebno stvarno se uhvatiti u kostac da imas potpuno razumijevanje mogucnosti tih sustava.
Onda dodjes ko localLLM-ova, njihovog treniranja, HW koji ti treba za to, sta je kvantizacija..blablbala
najcesce ljudi naprave jedan prompt na chatgptu i kazu, pa to mi i gugl moze reci, a nije bas to tako