Citiraj:
Autor Dragster
Ima li netko ideju kako postupati sa tablicom i nosačem za bicikle na kuku koji ima svoju signalizaciju i predviđeno mjesto za tablicu?
Bio jutros na MUP-u i blesav tražim treću tablicu kao da je to nešto normalno, no kifla ništa od toga. Gledao to valjda na turističkim kolima da imaju tablicu i na autu i na nosaču i ajde rekao super tako ću i ja.
Za po Hrvatskoj me nešto nije briga jer sam i prije vozio bicikle na bunkeru i tablica se nije vidjela, a uostalom kako sad čitam to se ni ne smije kod nas (skidati tablicu sa vozila).
Idemo dosta i u Sloveniju od nedavno pa ne znam je li trebam skinuti tablicu i staviti je na nosač bicikla kada pređem granicu ili se oslanjam na naš zakon gdje se tablica ne smije skidati sa vozila, a treću ne mogu dobiti? Nešto mi se čini da bih preko granice mogao i dobiti neku kaznu za tu situaciju cijelu.
Ili sam se jednostavno za*ebao s cijelom pričom i taj nosač sad mogu proslijediti nekom sljedećem bedaku budući da ne mogu osigurati vidljivost tablice?
|
Pisao sam nedugo o tome u temi.
Ne postoji legalan način u RH (jedna od vrlo rijetkih zemalja koje nemaju tu opciju) da imaš 3 tablice. Ja sam 2 pune godine svaki vikend negdje s autom i nosačom, prvih 2 godine sam se vozio bez zadnje tablice, nisam imao problema, ali sam skužio da skinem tablicu za 10 sekundi i stavim novu ju na nosač za 5 sekunid, doslovno pola minute posla.
Moj prijedlog: kupi nosač tablica za auto koji se jednostavno skida okvir (ja skinem samo jednu stranu, malo povučem prstom i tablica može van). Moj Thule ima nekakav mehanimam da se pričvrsti tablica za 5 sekundi, tako da mi je sad to super stvar.
Ako ideš van zemlje, obavezno tablica na nosač.
Ja sam se čak mislio napraviti blesav, pa reći da sam jednu izgubio, doplatiti za novu i gotovo, do kada nisam pročitao zakon. Da me ulove s 3 tablice, kazna je drastična.
U RH nisam imao još uvijek problema.
Citiraj:
Autor Renesis
Narucis trecu tablicu s neta i stavis na nosac
|
Kako to točno funkcionira?
Kazna za 3. tablicu je veća nego da se voziš bez zadnje tablice.
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Kupiš nosače tablica koji omogućuju da se tablica jednostavno skine, bez alata.
pa je samo prebacuješ na prikolicu kad ti zatreba. That's it.
|
Drito to.