Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.10.2025., 08:19   #84287
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Kakva satira vidjet hvalospjeve o SAILUNu i propadanju jedne od osovina eVropske industrije - automobilske.

Uspoređuješ ni sa čime. Čista birtijska recenzija. Takvih hvalospjeva sam se naslušao na svakom prijelazu sezone, bilo u birtiji ili kad Štef s Jožom trate vrijeme čekajući žene ispred Viktorijne tajne.

Zimske Save su bile po nekim takvim tumačenjima "najjače" gume.
Pa su bile Nexen Winguard izvanredne gume, a dvije sezone kasnije su "čak" izbacili i još bolji model.

Nekim čudom je Nexen sad postao premiJum proizvođač UHP guma, po padajućim izbornicima nekih online shopova.

Može bilo koja zimska guma.

Može bilo koja (zimska) guma indexa U na više.

Pazimo kak stišćemo papučicu gasa, pa ne prokližu na mokrom.
Mjerna jedinica "dobro koče" i "drže u zavoju".
Iznesena činjenica da je voženo po masnim cestama.

Daj ti metni fino jedan Alpin ili Sottozero za direktnu usporedbu sad, pa budi realan.
Ima tu na forumu ljudi koji bi kupili i jeftinije gume, ali mi Rvati zaluđeni smo samo sa prvih 5 guma na nekoj ljestvici. Tko ima iole malo mozga ima realnog razmišljanja zna da se svako testiranje može malo i prilagoditi, a prilagođava se uvijek onima koji imaju. Da li je to stvarno takva razlika kakvu nam na testovima prikazuju. Gdje stoji da Alpin nije krenuo kočit koji metar ranije, a neka guma koja ne smije biti prva malo je kasnila na kočenju. Ha bože moj. Svaki auto na testu vozio je čovjek i tu dolazi vrlo lako do manipulacija. I da li bi u takvom svijetu gdje par standardnih proizvođača konstantno drži vrh, oni dozvolili da im neki Kinezi pomrse poslovnu politiku, a utukli su love i love u reklame, sponzorirali sve i svašta.
Vidimo iz dana u dan koliko su Kinezi ispred Europe. U svemu su nas prestigli. Rade svu elektroniku, vrhunske aute. Koliko se kineskih autokuća otvorilo u HR i EU. Idete po salonima, sjedate u aute, razmišljate o kupovini. Jer to su auti od 25k eura koji realno vrijede 40k eura. Jel netko gledao na kakvim gumama dolaze. Pa na te aute stavljaju kineske top gume koje su kvalitetne i jeftine jer si ne žele dozvoliti bilo kakav prigovor na auto koji su prodali.
Kome bilo drago, a kome ne, Kinezi trenutno za manje novca prodaju u EU vrhunske stvari. Pitanje je samo dana kad će mo pokleknuti, a ja već jesam.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0