Prestao sam gledati kad nije znao reci koliko je tisucu milijardi, strasno ko nam vodi HNB.
Njegove najpoznatije izjave su:
1) Nakon ulaska u EU da ce inflacija biti zanemariva
2) Kamate ce pasti kad udemo u euro zonu
Ni jedno ni drugo nije tocno, ali zaboli njega sad je jos vise delegirao na ECB, tako da ima jos manje posla, samo nas ponekad zabavi sa svojim komentarima ekonomije u stranim medijima.
Nesto kao ovo:
ECB'S VUJCIC: I CAN’T SAY IF US TARIFFS ARE DISINFLATIONARY OR INFLATIONARY
ECB'S VUJCIC: WE CAN'T SAY TO WHAT LEVEL THE ECB WILL CUT RATES.
ECB'S VUJCIC: I SEE A RISK THAT THE DISINFLATION PROCESS WILL STALL
ECB'S VUJCIC: CONFIDENT INFLATION WILL SLOW IN COMING MONTHS
Sigurno je dugo smisljao te gluposti.
Da centralne banke printaju novac iz nicega, naucili su ljude da je idealna situacija kad im novac gubi vrijednost 2% godisnje, kad je vise od toga onda je panika.
ECB je iskoristio priliku i printao masu novca u Coroni, dan danas osjecamo posljedice. A drugi generator inflacije je drzavna potrosnja.
I dalje stojim kod izjave da farmaceutske kompanije moraju zaradivati novac kako bi ostale bitne, pada im nesto helikopterskog novca, ali vecinu zaraduju lobiraju kod drzave koja ih stavlja u povlasteni polozaj.
Nema smisla da zagadujemo temu, kad to sve odavno znam, 70-80% zakona se ionako donosi u EU, mi to samo potvrdujemo u saboru.
Sad kad znas kako se novac kreira, predi na drugi nivo gdje ces nauciti kako odrzati vrijenost, tu ti nece pomoci ni euri ni dolari.