View Single Post
Staro Jučer, 11:56   #645
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Bono, pa jebemu sve, da li si svjestan činjenice da, kako samo kolega HNBovac Vujčić kaže, novac nastaje ex nihilo? Dakle, iz ničega. Razlika između novca u monopoliju i tih šarenih papira u novčaniku (za koje zamijenimo mladost, starost, zdravlje, sve živo) je čisto deklarativna. To je sve stvar dogovora a mi smo uronjeni u sistem u kojem ogromna većina u taj papir gleda kao u boga. Na toj vjeri je bazirana cijela struktura moći.

Nadam se da razumiješ da farmaceuti mogu "zarađivati" na sto načina. Jeftini krediti, donacije država, pravni protekcionizam, tržišno neortodoksni ugovori s državama koje masovno kupuju njihove proizvode i onda ih približno isto tako masivno bacaju. Da niti ne spominjem masovni "revolving door policy" iz kojeg proizlazi većina "uspjeha" kroni kapitalizma.
Vujcic aka ulazak u euro zonu nece imati efekta na inflaciju, u pravilu utjece na rast cijena od par centa. Hvala lijepo, znam kako se novac kreira, zavrsio sam financije i nije bas tako pojednostavljeno kako pisees.
Mogu oni svasta, ali najdraze im je kad drzava odredi obvezno cjepljenje i jos im za to da imunitet.