Citiraj:
Autor The Exiled
|
Koncentrirati se. Telegram nije firma koja je osnovana i ima sjedište u US.
Citiraj:
Autor Neo-ST
Moj zaključak je da je Chat control jedno veliko klupko problema koje, ako se integrira u aplikacije, predstavlja ogroman sigurnosni problem (o narušavanju privatnosti da ni ne pričam).
Sama činjenica da je nešto takvo ljudima na vlasti uopće moglo pasti na pamet pokušati progurati u zakon, dovoljno govori o tome kakvi ljudi vode EUniju, a time i nas, dok manjak reakcije dovoljno govori o nama.
Zato se nemojte čuditi kad vam sljedeći put pokušaju instalirati kamere za nadzor u spavaćim sobama jer *ubaci izmišljeni razlog*.
No, da se vratim na tehnički aspekt ovog problema.
Ukoliko je GPT u pravu, problem bi se morao moći riješiti jednostavno tako da ne koristite aplikacije koje su pokleknule chat controlu i integrirale ga u sebe.
Naravno da će to zahtijevati izlazak iz zone komfora za 99% ljudi, no ljudi su još 2020e pokazali da su većinom slabići, pa ne očekujem da će se išta desiti.
|
2020. je mnogima otvorila oči vjerujem, mnogima nije i dalje, mogi misle da se nema tu što otvarati, teško je biti pametan. Ja sam onda bio spreman i da mi daju otkaz, ali pokolebao se nisam i danas mi je drago zbog toga.
Ne treba ni tu možda previše dramatizirati. Ako uvedu potpunu ilegalnu kontrolu nad nekim aplikacijama vjerujem da će se pojaviti alternative koje će onda ljudi koristiti.
I dalje smatram, da uz nalog, da bi se trebao moći dopustiti pristup sadržaju, jer ipak postoje stvarni zločinci koje bi se tako, uz normalnu proceduru koja ne krši osnovna ljudska prava i privatnost, mogli sankcionirati, a sve za dobrobit društva u cjelini.
Donedavno je iPhone slovio kao raj za kriminalce? Nisam siguran, ali navodno bi odbijali bilo kakve zahtjeve bilo čije policije iz bilo koje zemlje. Vjerujem da možda danas više nije tako.
Nije da ljudi koji su protiv ovoga imaju nešto za skrivati, nego stvar je bojazni zbog mogućnosti zloupotrebe u budućnosti.
Mnogi taj koncept razmišljanja i dalje ne mogu shvatiti te će za neke ostati nepremostiva intelektualna barijera koju neće nikad savladati.
Laka noć ljudi