Citiraj:
Autor Neo-ST
|
Pavel Durov, osnivač Telegrama, u intervjuu sa Lex Fridman-om kaže da integritet njegove usluge je neupitan i da će se radije povući sa tržišta gdje se pokušaju nametnuti ovakve stvari. Serveri su u Dubaiu, Ujedinjeni Arapski Emirati.
https://www.youtube.com/watch?v=qjPH9njnaVU
Nisam siguran u kojem vremenu se toga dotakne, ali mislim da je na sredini negdje.
Telegram je super općenito, stvarno dobro razvijena aplikacija, optimizirana i kao za klasu bolja od ostalih. Dosta detalja o njoj iznosi unutra dok pričaju, preporuka za pogledati.
Sve mi se više čini da će vpn-ovi postati neizostavni dio kod mnogih korisnika (ja ga ne koristim) uslijed ovakvih ilegalnih pokušaja napada na privatnost građana, na koji ravnodušni mogu ostati po meni samo ne baš najpametniji građani kao i oni koji su već indoktrinirani i uvjereni da je takva usluga, zbog dječice naravno zbog koga drugoga, apsolutno potrebna, kao i oni famozni koji ne skrivaju ništa ne shvaćajući uopće koncept onoga o čemu se ovdje priča.
Teška tema, ali nadam se da će građani ipak pokazati određeni otpor kao i izbjegavanje određenih aplikacija koje su budu pokazale kao kompromitirane.