View Single Post
Staro Jučer, 09:19   #692
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Vjerojatno je stvarno problem sa strane HEP-a jer se u sezoni kad je veći teret u globalu podiže napon a kad teret padne se isti spušta. Za biti siguran, s dobrim unimerom izmjeri napone kod sebe ali i kod susjeda za referencu jer sam svojim očima vidio da ti inverteri i aplikacije ne mjere točno. Može se i pomaknuti granica previsokog napona na njima da ne izbacuju. Neki dan sam spuštao napone na dva trafa. Jedan je 4 MW a drugi 8 MW a rade u paraleli. To radimo ujutro rano kad je manji teret jer onaj kojeg smanjuješ moraš isključiti tih 5 minuta a to vrijeme onaj drugi drži sve. Zbog sezone i tereta su bili oba "navijena" a sad kad je sezona gotova je napon previsok. Kad zahladi,postoji mogućnost da se ukaže potreba opet podizati napon. Kad se netko požali na napon a mi smo mala sredina,odmah šaljem dvojicu mjerit po selima i najkasnije ujutro dižemo i spuštamo napon. Vjv si u većem gradu pa se oni kilave doć ili njihova mjerenja koja bi trebala biti preciznija govore da napon nije previsok.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote