Fajlovi su dostupni lokalno na kompu, ne ide s clouda. Barem ne bi smjelo.
Citiraj:
Autor Mario92
Koji je hw u pitanju? Koristite li neki 3rd party AV?
Znam da mi je trendmicro dosta usporil komp, s Defenderom je sve bilo dosta bolje.
EDIT: sad sam videl ostale videe, da ovo nekaj sigurno ne štima, nemre biti tak sporo nikak. Da nije power management postavljen na recommended ili powersave? Na par frejmova vidim da CPU nejde prek 2GHz, u burst modu bi trebal single core biti bar na 4Ghz pa more objasniti ovak loše performanse.
More biti i do Intela hehehe
|
I7 12850HX (laptop), 64GB, RTX A2000
Kad stoji ovako u idleu nema tu neke pozadinske aktivnosti, najveca aktivnost dolazi od task managera oko 1% cpu usagea i tu i tamo jos neki app skoci na 1% cpu usagea, sve je mirno. Nvme miruje 0-2% usagea, obje graficke isto.
Imas pravo jbt led, ostao mi je upaljen power save mod na zici, ali ne primjecujem razliku u ovim scenarijima sad kad je vracen na best performance (cpu boosta do ~3.6GHz).
Defender je na kompu. Osim par corpo menađment appova i toolova (koje ne vidim u task manageru kao power hungry appove, ne iskacu na vrh liste) ostalo su svakodnevni user appovi i par appova za posao. Ja na ovom kompu ne mogu sjebat valjda nista jer je zakljucan sa svih strana.
Ne bi ja ovo toliko ni primjecivao da paralelno ne koristim W10 na privatnom kompu i onda kad se prebacim na privatni sve mi nekako leti. S druge strane, na poslovnom kompu sav posao odradjujem preko VPN-a i delay mi je sastavni dio posla. Za svaki klinac cekam 2-3 sekunde pod normalno. I tako 8 sati

Tako da definitivno primjecujem svakojake delayeve na razini OS-a kada radim s lokalnim fajlovima.