View Single Post
Staro 29.09.2025., 11:26   #9821
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor Deathwish Pregled postova
Obožavam black mesu ali og hl engine (derivacija Quake 1) je bio nešto posebno, ima neki filing posebni. Na neku foru radio na mom p200 mmx sa 16mb rama i s3 virge grafom.

Sjećam se maštanja o voodoo karticama dok sam bio klinac koji kupovao hackere davnih dana, sad mi grafa veća od pol pca starog, al ni to to
Sad kad si to rekao, obožavao sam grafiku koja je dolazila na Voodoo2 pakiranjima. Kad se samo sjetim onog tipa na Creative 3D blaster (CT6670) kutijama, ili plavog auta na Diamond Monster 3DII ... izgledalo mi je kao nešto iz Carmageddona II, kojeg sam onda igrao 0-24. U stvari, mislim da mi je CII bila prva igra koju sam igrao na 3dfx, i to DEMO verzija koja je došla na Hack CDu broj 10 (zeleno-plavi)

Tek sam par mjeseci kasnije nakon što su starci kupili famozni "Adison" (komp došao u listopadu 1998, znači početkom studenog-prosinca iste godine) počeo naručivati full naslove, od lokalnog pirata. Divna vremena, jedan CD je koštao mislim 20 ili 30 kuna. I da - prva full igra koju sam si naručio bila je upravo Carmageddon 2

Edit

Sad ste mi stavili bubu u glavu i pokušavam staviti 3dfx na "moderni" komp. Naravno da ovo ne funkcionira pa sam počeo kombinirati sa emulatorima i VM ... trenutno radim na PCem mašini, Pentium II 400 (256 RAM), sa 3dfx Voodoo Banshee & Win98 Second Edition.

Ali imam problema ... emulacija je spooora, jedva da mogu uopće raditi pod samim Windowsima a kamo li igrati Unreal ili Half-Life. Imate li kakvih ideja ili korisnih savjeta? Možda bi obzirom na okolnosti bilo bolje da se ostavim emulacije OS i stavim WinXP (ili Win2000) kao sekundarnu, dual-boot opciju i onda "samo" emuliram Glide kroz nGlide?

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 29.09.2025. u 20:58.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote