Tema: Automobili
View Single Post
Staro 25.09.2025., 18:51   #83775
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Poučen iskustvom ja vjerujem takvim sustavu kao i gladnom medvjedu kad mi kaže da me neće pojest. Previše je faktora u tom lancu koji mogu poći u krivu stranu. Više ja vjerujem kad jednom godišnje odvezem auto svom mehi i da se provjere barem ključne komponente. Ljudi rade greške, a samim time i softwer kreiran od ljudske ruke i uma je podložan greškama i Bugovima.
Imaš redoviti godišnji servis vozila gdje se pregledaju svi bitni elementi vozila. Što bi to trebalo pregledati kod EV-a, koje ključne elemente? Ulje motora, sustav paljenja. remenje-lance, filter goriva, lambda sonde, auspuh, rashladnu tekućinu, termostat, kvačilo, alternator, DPF, EGR itd.... zato tvoj meho ne voli strujiće.

Skroz drugačija filozofija, treba se priviknuti na to

Citiraj:
A kaj se usporedbe Corolle i Tesle tiče - pa kaj nisi napisao u prvom postu da je održavanje skuplje u prvih 5 godina za Corollu? Zato sam i napisao da bi ista usporedba bila interasantna sa više godina i km na grbači oba auta. Zašto misliš da je usporedba u tvom postu u redu a ovom slučaju ne?
Usporedio sam Corolla Hatchback 1.8 Hybrid i ID.3 Start (slična cijena cijena i klasa), skuplji auti imaju skuplje održavanje, osiguranje... zato stavljam za usporebu aute iz iste klase.

Da se razumijemo ne mislim nikoga uvjeravati u nešto tj. što da vozi, mogu reći iz prve ruke za sebe i osobno iskusto. Naravno da EV ima svojih minusa, kao i pluseva u odnosu na ICE na svakom je da odluči za sebe.

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Vidio sam ja kojom brzinom to plane i ne treba mi klošar iz hgspota objašnjavati. Nema boga krista isusa da bi svoje dijete, ženu i psa vozio u tom govnetu.
Laprdaš, ne bi ženu, djecu i psa stavio u najsigurniji auto po Euro NCAP. Treba se prije informirati nego prepisivati gluposti sa interneta.
https://www.whatcar.com/news/the-saf...e-today/n19724

Zadnje izmijenjeno od: MIK. 25.09.2025. u 19:31.
MIK je offline   Reply With Quote