View Single Post
Staro 23.09.2025., 21:02   #2434
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Nisam koristio taj mdt, izgleda zanimljivo.
Ukratko deployment je :
1. složiš popis programa kaj firma koristi, importiraš, silent install svi (opcionalno sam dodao da se može maknuti kvačica da se neki program ne instalira)
2. složiš opcionalno popis modela računala (imam ih cca 25), ubaciš drivere za svaki model, imaš skriptu koja pozove preko "computersystem get model" sam model, i onda instalira samo drivere od tog modela. Ovo je opcionalno, ali onda nema drivera pa opet ručni rad poslije.
3. ova zadnja slika, "posebnosti i fino uštimavanje", to je opcionalno, može se i ne mora se, ja sam si dao truda i hrpu stvari nauljio da ne moram klikati kasnije
4. mogu se importirati i update-ovi u image (ovo izbjegavam doduše, nek sccm spušta kak on misli da je najbolje, ali isto sam eksperimentirao)
https://learn.microsoft.com/en-us/pr...oyment-toolkit
Možeš imati .iso image koji deployaš na određene modele(prosječna veličina sa programima, os-om, driverima cca 15gb), možeš imati .iso koji ima tih 25 modela u sebi sa driverima, imam jedan takav stick i velik je cca 80gb. Nije praktično, ali, upiknem u bilo koji stroj i on zna sve dalje, a ja mogu na pivo.
Ali veliki ALI, taj program će uskoro, možda biti obsolete, mislim da se radi na alternativi, a fakat mi se neda istraživati.

Ovo se koristi samo ako imaš stotine i stotine računala u održavanju i isporukama pa da se ne za*ebavaš. Ne vidim drugu svrhu kod manjih sustava, ali kako to biva, prokleta bila ova branša gdje se stalno neki k mora učiti valjda do kraja života.

Za kraj, kad se stavi stick i klikne start, zavisno o brzini računala, ali kroz 25min sve je gotovo i što je najbolje, automatizirano. Ak radiš na skladištu još, nekoliko stickova paralelno i dok vadiš iz kutija taman neki se rade i završe...par ljudi možda tako mogu i do 100 dnevno odraditi...).

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 23.09.2025. u 21:33.
Deamon101 je offline   Reply With Quote