View Single Post
Staro 20.09.2025., 10:58   #9788
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor Chuxonja Pregled postova
kad se već dijele Q6600 slike

Lijepa mašina, ali baš poput ove moje, izgleda previše "moderno" da bih je mogao uopće shvatiti u kontekstu retro rasprave. Tako da mi fakat nije jasno da li je riječ o mašini koju koristiš za svakodnevne stvari ili je baš "Retro", posebno napravljena za eru ranih 2010ih?

Može li više informacija o ovom Creative X-Fi prednjem panelu za zvuk, i/ili zvučnoj kartici koja ga pogoni? Ima toliko hardvera unutra da je teško vidjeti bilo što zasebno...

Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
U ta vremena je bilo prilično popularno da case dolazi uz napajanje. Toga više nema, odnosno prilično je rijetko.
Ha.. Ovih dana više nema ničeg, kolega. Recimo koliko sam imao prilike čuti od drugih, više nitko ne koristi ni DVD pogone, a proizvođači kućišta ni ne dizajniraju otvore za njih.

Da sam paranoičan, rekao bih da je ovo sve urota i prisila većih sila i korporacija da se forsira on-demand i streaming. Jer zakon jasno kaže da ako nešto imaš na fizičkom mediju onda si vlasnik sadržaja, i to ti nitko nema pravo oduzeti. Međutim, ako imaš digitalni sadržaj (streamano, preuzeto sa clouda i/ili slično) onda nisi vlasnik ničeg, i samo plaćaš pristup tim podatcima, što ti se u svakom trenutku može oduzeti bez nekog posebnog razloga (čitaj: ako nekome tako odgovara)

Ali eto nisam paranoičan, pa ne budem to rekao...
By the way, za napajanje koje je bilo unutra nisam iznenađen što nije radilo. Riječ je o Blue Storm napajanju, za koje mi je više vas ovdje na forumu reklo da imaju očajnu reputaciju, i da vole pustiti "čarobni dim". Sumnjam da je bio originalni izbor Gigabyte-a za njihovo kućište, ali onda opet ... tko zna, obzirom na plavu boju koja dominira - možda i je?

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 20.09.2025. u 11:44.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote