Citiraj:
Autor Chuxonja
|
Lijepa mašina, ali baš poput ove moje, izgleda previše "moderno" da bih je mogao uopće shvatiti u kontekstu retro rasprave. Tako da mi fakat nije jasno da li je riječ o mašini koju koristiš za svakodnevne stvari ili je baš "Retro", posebno napravljena za eru ranih 2010ih?
Može li više informacija o ovom Creative X-Fi prednjem panelu za zvuk, i/ili zvučnoj kartici koja ga pogoni? Ima toliko hardvera unutra da je teško vidjeti bilo što zasebno...
Citiraj:
Autor tiki66
U ta vremena je bilo prilično popularno da case dolazi uz napajanje. Toga više nema, odnosno prilično je rijetko.
|
Ha.. Ovih dana više nema ničeg, kolega. Recimo koliko sam imao prilike čuti od drugih, više nitko ne koristi ni DVD pogone, a proizvođači kućišta ni ne dizajniraju otvore za njih.
Da sam paranoičan, rekao bih da je ovo sve urota i prisila većih sila i korporacija da se forsira on-demand i streaming. Jer zakon jasno kaže da ako nešto imaš na fizičkom mediju onda si vlasnik sadržaja, i to ti nitko nema pravo oduzeti. Međutim, ako imaš digitalni sadržaj (streamano, preuzeto sa clouda i/ili slično) onda nisi vlasnik ničeg, i samo plaćaš pristup tim podatcima, što ti se u svakom trenutku može oduzeti bez nekog posebnog razloga (čitaj: ako nekome tako odgovara)
Ali eto nisam paranoičan, pa ne budem to rekao...

By the way, za napajanje koje je bilo unutra nisam iznenađen što nije radilo. Riječ je o Blue Storm napajanju, za koje mi je više vas ovdje na forumu reklo da imaju očajnu reputaciju, i da vole pustiti "čarobni dim". Sumnjam da je bio originalni izbor Gigabyte-a za njihovo kućište, ali onda opet ... tko zna, obzirom na plavu boju koja dominira - možda i je?