View Single Post
Staro 17.09.2025., 23:34   #4192
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Mislim da je poanta da veličina i sadržaj tog direktorija ovisi o instaliranim igrama. Nekada je svaka igra imala svoj a sada bi ih sve instalirane igre trebale dijeliti. Možda da probaš na predmetnoj igri napraviti integrity check?
U pravu si, išao sam uspoređivati i shvatio da mi Framework instalacije (kao i neke od Visual C++ verzija) nisu potrebne. A kad ih izbrišem dobijem onih 164Mb o kojima sam pričao.

Ne, igre kao igre nisu problem. Sve uredno prolaze integrity check, problem je baš i isključivo u Common Redist. Ponavljam, tehnički mi nije ni potreban - imao sam situacije gdje se Steam "zbunio" i pokrenuo igru bez da je izbacio grešku, iako integrity check od samog Common Redist. kao "alata", zasebne instalacije ne prolazi i javlja istu grešku kao i kod instalacije. Da su datoteke koruptirane, da je greška na serveru, itd, itd.

Malo komplicira situaciju što imam Win7 i na njemu "forsiram" Steam. Da, znam što mi neki od vas budu rekli, ali od Sedmice ne odustajem. Windows 7 zauvijek! Iskreno, ostao bih na WinXP da sam mogao dobiti stabilnu 64bit verziju, ali većina XP je nažalost bila x86, pa mi kao takva ne koristi. Ali Sedam zato imam u 64bit verziji, sa jednim jedinim SP1 i svim updateovima.

I mislim da je upravo u tome i problem - očito neka nekompatibilnost u pitanju jer je Steam blokirao podršku za Win7 još prije godinu i pol, i praktički da ga je nemoguće instalirati na bilo što osim Win10 i novijeg. Ali zato download samih igara radi bez ikakvih problema, kao i sinkronizacija sa Steam serverom, achievementi i save game-ovi - sve funkcionalno, barem za sada.

Edit
Bilo je pomalo neočekivanih problema, ali nakon re-instalacije Steama, kopiranja koleginih redistribucijskih paketa u Steamapps\Common\SteamWorks Shared folder sve je prošlo bez problema, i Steam je prihvatio kolegine podatke kao svoje, bez potrebe za downloadiranjem dodatnih resursa.

Moram priznati da sam u iskušenju probati sa re-instalacijom Redist instalacije ... čisto da vidim može li sad proći bez bacanja grešaka ali obzirom da sam ga NAPOKON dobio da radi, ne želim isprobavati sreću

Bilo kako bilo, puno hvala kolegi @Blue Spirit bez kojeg ovo ne bi bilo moguće

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. Jučer u 14:03.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote