View Single Post
Staro 17.09.2025., 18:43   #1097
kasper_sky
Drive. vruummm,shatatataa
Moj komp

kasper_sky's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
updejt:
Kupio/uzeo u ht dućanu veoma lako i brzo na test od 3 dana. Gigabox+ i TCL 5G Router HH515LM. Jednokratno plaćanje uređaja bi koštalo 86e.
Potpisao ugovor na rate i na rate uređaja te pitao ako nisam zadovoljan mogu li sutra vratiti. Kaže nema problema.

Uređaj ima 2 mrežna konektora Lan1/wan i Lan2. zatim wps, ali nema za antene priključak.
Nakon spajanja mrežom na računalo. Ušao admin postavke te updejt frimewirea odradio.
Upalio speed test i testirao s mrežnim kablom utp5b i utp6 i recimo isto ili malo bolje s utp6. ruter info kaže ovako...
ma kompu:
4G
RSSI-73 dBm
Cell ID -xxxxxx
RSRP-82 dBm
SINR 19 dB
Band-B3, B1, B7, B20

5G
RSRP-84 dBm
SINR 18 dB
Band n78

Max brzine su mi Download Mbps 160.16 i upload 135mbbs
Vjerujem zbog trenutačne opterečenosti mreže je tako i testirat ću kasno navečer i ujutro dali može potegnuti do 200-250mbps down i upload isto ili bolje. Ping je pao s 35ms na 29ms. Na mobitelu je 15-17ms al to je do moba. poco f3 i download je nešto varira između 100mbps ili skoči do 500bps i ping 11ms ako se spojim na ruter preko wifi moba.
Dali bi ja bolje prošao ako kupim neki usbi wifi card i spojim ga tako na ruter i dobio više mbps i bolji ping nego li preko mrežnog kabla od matične na utp6 kablu?

Idem spojiti laptop koji je odličan i vidjet razlike.
edit: preko laptopa Acer Nitro5 mreže ili wifi-a sve bolje i ping 10-15 i down do 550mbps , up je do 150mbps.
zar je moguće da je mreža od mbo asus sejbertut 990fx toliko loša... kupit ću jer mi ionako treba usb wifi adapter. Neki TP-LINK Archer T4U Plus AC-1300 ili TP-LINK Archer TX20U Plus, AX1800 i da vidim razliku preko njega na usb6.0

Ako netko želi da mu pogledam nešto u postavkama rutera javite.
Ili ako ima netko neki savjet isto javite.

Uzet ću ruter na posao u noćnu smjenu i testirati i ako bude ok promjene javim.
U protivnom ja bi htio XIAOMI 5G PRO V2 MODEL*5G ROUTER CPE PRO V2 i uzet sim karticu od A1 jer mi je na istom 5g puno bolji na mobu ide do 1gbps down i 100mbps up. U slučaju da bude isto ili lošije s tim xiaomi ruterom...
Javim pa se oglasim na tržnici

Zadnje izmijenjeno od: kasper_sky. 17.09.2025. u 19:17.
kasper_sky je offline   Reply With Quote