16.09.2025., 08:42
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor marko_st
Uzmi neko meanwell napajanje,ono u metalnoj perforiranoj kutiji. U 99% slucajeva ima potenciometar za napon, cca 10-15% +-. To je taman ako trebaš trajno dimani setup.
Ili zrtvuj par $ pa riskiraj sa onim inline rjesenjima sa alije,meni su radila ok,samo pripazi da pamti zadnje stanje: https://a.aliexpress.com/_EvHceV8
Sent from my RMX2170 using Tapatalk
|
Ovako sam sebi napravio u kuhinji. Unutar kućišta nape sam uvalio dosta jače Meanwell napajanje i namjestio output na cca 23 V. Traka također 24 V 10 W/m IP67 je zatvorena u svoje gumeno crijevo, stavio sam je u nadgradni alu profil s difuzorom. Iako je sve dosta zatvoreno, na dodir je toplo, ne vruće. LED radi ispod nazivnog napona, ne blješti punom snagom i zbog toga se manje grije.
@SPLiFF, kao neku zamjenu za dimmer možeš koristiti napajanje s dva izlaza ili podijeliti jedan izlaz na dva seta traka tako da jedan kraj napaja 1-3-5, a drugi 2-4. Izvučeš van žice od jednog kraja i spojiš na prekidač tako da vani imaš master prekidač za napajanje i jedan za prigušivanje. Ako ćeš ići preko smart switcha, pazi da uzmeš isključivo one s dry kontaktima jer oni ne puštaju 230 VAC na izlaz.
|
|
|