View Single Post
Staro 13.09.2025., 18:33   #5026
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa evo, ja sam u excelu i puno više i još sam živ
Nije to sad ne znam kakva razlika, nakon nekog vremena ne primijećuješ.
Što se nervoze tiče, apsolutno nemoj krenut sa tim stavom jer je on tu da služi tebi, ne obrnuto. Imaš taj pixel shift, panel protect, detektira statične objekte, detektira taskbar, detektira logo ako postoji (ako gledaš neki TV program i sl.). Osobno imam uključeno jedino pixel shift i panel protect i mislim da je to više nego dovoljno.
Taskbar je naravno uključen. Jedino što mi je u praksi drukčije nego kad sam imao IPS je da nakon 3 min umjesto screensavera ili nečeg sličnog jednostavno se ugasi jer je to optimalno za njega (može se stavit i screensaver crni wallpaper) i da svaka 4h radi panel refresh.
Naravno to ne znači da će ti usred posla to počet radit nego jednom nakon 4h korištenja on će pričekati standby i odradit refresh, koji traje minutu dvije. Isto rade i OLED TV-i nakon gašenja.
Taj timer se može stavit i na 16h ali po meni nema smisla jer ni ovako ne stvara probleme.

Taj panel refresh (kod mene trenutno do sad odrađen 172 puta) i pixel shift su sasvim dovoljno da o ničem drugom ne moraš razmišljati. Kažem, ako se 98% vremena sam bulji u browser, excel i sl. onda prednosti OLED-a nemaju smisla. Ali ako se igra i gleda nekakav video, onda je teško vratiti se na IPS/VA i sl.
Exy je offline   Reply With Quote