Citiraj:
Autor Nikky
Kupi drugi sigurnosni ventil "pouzdane marke" ili stavi stari ako misliš da je ispravan.
Ovakva izvedba > https://www.pevex.hr/ventil-unitas-s...-za-bojler-1-2
se pokazala kao dobra. Pametno je jednom u x mjeseci odviti ovu "kapicu" kako bi ventil "odlijepio" / pustio malo vode u čašu ili sl.
Ako na ulazu u kuću / stan imaš prevelik pritisak vode onda bi tu trebalo staviti reducir ventil, postoje verzije sa int. filtrom.
|
Takav sam imao na starom bojleru, neću ga vraćati jer je iznutra sav hrđav i 10 bara je previše za ovaj bojler. Otvaram ga svaki mjesec kad i FID-ovku testiram.

O reduciru niže...
Citiraj:
Autor OuttaControl
Ja sam stavio reduktor ventil i sada umjesto da eksplozivno prsne vodu tu i tamo lagano kapa, uglavnom kad se previse tople vode potrosi sim se otvori lagano negdje topla voda nema problema vise.
Mislim da mu je u malo, posto na manometru bude oko 8, 8.5 bara kad je kriticno.

|
Jesi li siguran da reducir tu ide, a ne na glavnu cijev?

Moj stoji dole u šahti na 2,5 bara pošto iza njega imam račvanje s 3/4" na 1/2" pa je konačan pritisak 3 i kusur bara.
Stavio sam zimske ventile za oba izlaza i dodatnu slavinu za vanjsku pipu što upravo radim od inoxa. Sve osim te slavine je mesing, nema više da nešto hrđa, samo sam kotačiće dodatno zamastio pošto je to neki čelik. Osim visokog tlaka sam riješio i buku u cijevima, prije je dosta zujalo i rondalo. Također, slavine se lakše otvaraju i zatvaraju, kao da su podmazane.
Ovako je prije bilo, stalno sam odgađao, a tako je bitan zadatak...
Malo falilo da sve ne ode u materinu.
Citiraj:
Autor Alister
A da ugradite expanzionu posudu na sustav, ako i stavite ovaj od 10 bara sigurnosni ventil da li ste sigurni da ne bude opet i on kapao? Ako nema expanzionu posudu na sustavu mislim da uvijek kapa kada bojler grije vodu.
Ako ne grije i on kapa onda je neispravan, to je valjda jasno.
|
Jasno, morao bi kapati dok grije, tako mi je i gornji Unitas od 10 bara na starom bojleru. Zasad sam stavio silikonsko crijevo i neka kapa u bocu pa ću pratiti situaciju.
Citiraj:
Autor OuttaControl
Ariston elis evo navodno ima ekspanzijsku posudu pa on ne kapi, samo obicni.
|
Pa imam Ariston Velis EVO, prvi glas za ekspanzionu unutra.