View Single Post
Staro 09.09.2025., 20:51   #4768
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja bi išao na Parkside jer je dostupan, povoljan i ima vrhunsku garanciju.
Jedino ti je taj usisavač onako meh, za neke sitnice ok ali nema snage i filter se brzo zapuni. Nemoj budućnost sustava bazirati na tom usisavaču

Ovo sam si sad prije par dana uzeo na Aliju za 93€
https://www.aliexpress.com/item/1005...63281802ZSXVG4

To je puno ozbiljniji usisavač od ovog Parksidea.

Ako budeš uzimao Parkside kreni sa 4AH baterijama ali baci i oko na 12V alate pogotovo ako ti ne treba veća snaga jer su manji i odlične pouzdanosti.
Imam 20v i 12v sustav i niti jedan 12v nisam ima potrebe reklamirati i svi rade super za sad, iako ovih 20v imam više pa je tu i zakon velikih brojeva.

Sad kad malo razmislim, daleko najgori track record imam s 230v uređajima

Evo neki moj skup top 10 baterijskih alata od Parksidea koje imam što se tiče kvalitete i generalne praktičnosti te omjera cijena/kvaliteta:
- 4v baterijski inline odvijač
- 4v lemilica
- 12v Mala blanja
- 12v Performance multitool
- 12v SDS čekić bušilica
- 12v Performance odvijač (manji)
- 12v Performance precizna brusilica (Dremel)
- 20v Performance crna bušilica 64NM
- 20v Performance kutna brusilica s niskoprofilnom glavom
- 20v Performance ručna glodalica

Ima tu još brdo alata ali ovako na prvu što najčešće koristim i koji su se pokazali super.

Od 230v uređaja: 50J velika štemalica - odradila masu toga bez greške, Mixer za ljepilo - top uređaj, zamješao cisterne , 30L građevinski usisavač (plava višekratna vrećica je must have jer se filter ne štopa), stari zeleni oscilacijski multitool se pokazao neuništivim, tokarilica za pola cijene bila super za neke sitnice i tako to...

Od lošeg alata: Performance 150mm 750W brusilica - crkla nakon par puta korištenja, dobio novu pa ćemo vidjeti, 180mm brusilica za zidove/podove - crkla nakon 1-2 korištenja bruseći estrih, uzeo danas novu za kupaone koje sad uskoro krećem renovirati - možda bude bolja, stalak za strojeve (zeleni i "mobilni" crni), 15J štemalica 230v - crkle par komada u kratkom roku, noviji 3J 20v Performance čekić - nije neka kvaliteta, određena svrdla i rezne ploče (dok su neka druga super).

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 09.09.2025. u 21:09.
Mar je offline   Reply With Quote