Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.09.2025., 10:13   #83372
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Došao novi iX3. Ne sviđa mi se od sprijeda. Volio bih da su bubrezi širi, a niži.
https://www.index.hr/auto/clanak/fot...a/2706883.aspx
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
BMW iX3: The Most Important New BMW... EVER??

The new iX3 is BMW’s future: Is it any good?

Novi iX3 na skroz novoj platformi. Cijela platforma je čista EV platforma (kažu sve novo) nije kao do sada da na postojeću zakače bateriju i ostale komponente. Impresivno izgleda na papiru osim bi trebali poraditi dodatno na masi vozila.

https://ev-database.org/car/3290/BMW-iX3-50-xDrive
Što se tiče od vizuala, izvana mi je samo od ispred lijep. Bočno i od iza mi stvarno nije nešto dobro sjeo.
Iz unutra je zanimljiv, pitanje kakav je feeling u živo.

Tehnologija djeluje jako impresivno, bar na papiru.
Sviđa mi se što sve više proizvođača i modela nudi 700-800km dometa.
Jest da je po WLTP-u, ali to će svejedno ispasti cca 700 po gradu i 500 po autoputu (120-130 na sat), po meni više nego dovoljno.

A i brzine punjenja su već više nego dovoljno dobre. Taman se popišaš i kupiš kavu

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Jučer vozio Mečku GLS 2023. i meni nevjerojatno dokle je otišla tehnologija i udobnost. Ima taj valjda OLED ekran u visokoj rezoluciji sa vrhunskom grafikom i odličnim kamerama u svim smjerovima.

E sad, jedna kamera je iz ptičje perspektive što je naravno nemoguće, vidiš si auto kao da slika dolazi iz drona ili satelita. Pretpostavljam da u stvari komponira slike u realnom vremenu svih kamera i onda nekako obradi kao da se gledaš iz ptičje perspektive u realnom vremenu u okolišu u kojem voziš?
Ma te 360 kamere postoje već dosta dugo (da, koriste spoj slika od 4 kamere koje daju dojam ptičje perspektive).
Pa ja sam ju imao na Insigniji još 2018, premium marke su vjerojatno imale još debelo prije.

Ali da - meni odlična stvar i "must have" za sva veća vozila!

Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Ovo su full koža, “Nappa” ventilirana + grijana + “masaža”
350km kao od šale, s tim da imam ozljedu donjih leđa prilično aktivnu, ne mogu sjediti dulje od pol sata u normalnom stolcu bez promjene položaja ili bez da ustanem
A i DCC ti vjerojatno isto nije škodio
Igorr je offline   Reply With Quote