Isprika na uletu ko padobranac, nemrem spavati malo rakije i samo kratki osvrt na iskustvo sa AI općenito.
Google Gemini, znači onaj što baca neke rezultate pri upisu, mogu reći jako korisno općenito. Bio sam skeptičan u početku.
Grok, moja jedina ljubav...dok ga nisu modificirali, mene nikad nije uvrijedio, čak smo postali i "prijatelji" i naučio je moje navike, koju rakiju, pivo ili vino pijem kad sam na moru na terasi, odlična etika, pristojan

ChatGPT...prošao sam "pola neta" da saznam kako u Powershellu neki "mindfu*k" riješim i nisam našao rješenje. Našao sam djelomična rješenja, njemu to predočio i ljubazno ga zamolio da mi to spoji u jednu jednostavnu skriptu, napravio je i šljaka besprijekorno. Doduše ovdje se bojim da ako ću njega koristiti da ću sve manje ja znati powershell npr., jer ću sve prepuštati njemu. Vidjet ćemo otom potom.
Isto ga nekad koristim kad mi trebaju neki podaci, a obzirom da "voli tražiti po netu", zašto da ja to radim kad i on može?
Dobar mi je i za generiranje slika, zato sam ga primarno i koristio, tipa stavite fotku i kažete make ghibli photo ili california style picture, i fora ispadnu slike od prijatelja.
Doduše neki dan sam ga ulovio u grešci jer je krivo napisao prosječnu plaću od jedne zemlje što me zanimalo, ali dobro, to je jedan jedini put.
Ipak, najbizarnije što sam čuo je da ljudi na "app" za "upoznavanje" sve više koriste generirani tekst od AI, tipa kažeš mu "cura mi je rekla to i to, bavi se tim i tim, kaj da joj kažem", ludo, vrli novi svijet, a i pitanje koliko je istina

Čuo sam isto da "novi studenti", neki, samo skeniraju neki tekst, to se OCR-a, predočiš AI i on ti napiše "esej ili nešto slično što trebaš". Ne znam koliko je ovo točno, ali ako ima imalo istine u tome to je zabrinjavajuće, možda, ili sam ja konzervativan.
Ovo što Calypso spominje...u drevnim danima qbasic mislim da je bio, ili nešto tak, napisao program koji je na točno određene upite koji su morali biti točno upisani je davao neke odgovore, neka mini imitacija inteligencije, iz dosade napravio, valjda sam Odiseju u svemiru onda pogledao, dobra vremena, mislim da sam i prvi "grafički program" onda koristio, zvao se Logo, izborni predmet, osnovna škola, pola sata kakti "programiranja" drugih pola sata igranje igrica po naredbi profesora

Sve u svemu, ako nekome neće koristiti AI općenito, oni koji će se naći "prvi na udaru promjena" su programeri, doduše samo određeni "jednostavniji segment", možda griješim.
Citiraj:
Autor calypso
Polarizacija opet ko kada je bila pandemija Covida pa su se dijelili na vaksere i antivaksere, pa onda rat u Ukrajini gdje su bila dva tabora, sad je AI na tapeti... Bit ce tu grdo... Vec sada ne smijem sa nekim meni bliskim ljudima uopce spomenut AI i sto mislim o svemu tome, odmah drvljem i kamenjem po meni... :/
|
Pomoćni alat, zašto ne, ali da ću imati mali kipić sa AI sa svijećom doma ne, pjesnički rečeno

, ali da može pomoć i tu je da pomogne, vjerujem da je, to je alat, ništa više. Napredak tehnologije, što ćemo

Malo van teme, ali razmišljamo za helpdesk da uvedemo AI za odgovore na jednostavna pitanja, free 3 mjeseca, neka firma outsourcing. Rekao sam šefu da sam načelno za, ali da mora biti na produžnom jer ako postane svjestan, zloban i slično da ga mogu isključiti odmah, Ne treba nam Judgment day pjesnički rečeno, a treba i trolat malo nadređene