Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.09.2025., 18:18   #83300
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nisu stvari tako jednostavne kao u HR. Plaćam porez na službeni auto, a u obzir se uzima vrijednost auta, CO2 i visina plaće.
Ono kaj su nam napravili je da su nakon benzinaca uzeli hibride koji su trebali smanjiti taj porez, ali su uzeli skuplje aute tako da sam ostao praktički na istom.

Za svaki k ide nekakva administrativna naknada, a kad netko drugi organizira servise i zamjenska vozila, općenito znači da ću izgubiti dan na gluposti.
Kasko kao opcija osiguranja ne postoji tako da svaku štetu pokrivam sam.
Jedini tko ima koristi od mog službenog auta je firma jer su taj auto platili daleko manje od njegove tržišne vrijednosti koju ja plaćam kroz porez.

Tako da, uzeo pouzdani auto s malo kilometara kojem je vrijednost pala za pola i tu će negdje ostati.
Firma plaća gorivo, a na plaću dobijem Ł350 mjesečno za raubanje vlastitog auta. Porez mi je manji, i sve skupa imam oko Ł450-500 na plaći više svaki mjesec, a i svoj auto i sve pod kontrolom.
No, ok.

Ali nisi vratio auto jer Audi ne valja, tj. nije to glavni razlog.

Zato sam se i nadovezao na ovo gore.

Da imaš na izbor taj isti Audi i Daciu kao službeni, isti uvjeti, sve isto, vjerojatno bi uzeo Audia ponovo. I da ne bi, 9/10 ljudi bi. Jer s svim svojim mana, Audi i Dacia ne mogu u istu rečenicu.
Mommistake je offline   Reply With Quote