Citiraj:
Autor Mommistake
Znači dobio si službeni Audi od 40k EUR, vratio ga jer ti se nije sviđao i kupio sebi privatno auto iz istog razloga? Kome ti oči farbaš?
Budimo realni, balkanac si isto kao i mi svi.
Službeni auto pobjeđuje bilo koji privatni. Pa čak i službena Dacia.
|
Nisu stvari tako jednostavne kao u HR. Plaćam porez na službeni auto, a u obzir se uzima vrijednost auta, CO2 i visina plaće.
Ono kaj su nam napravili je da su nakon benzinaca uzeli hibride koji su trebali smanjiti taj porez, ali su uzeli skuplje aute tako da sam ostao praktički na istom.
Za svaki k ide nekakva administrativna naknada, a kad netko drugi organizira servise i zamjenska vozila, općenito znači da ću izgubiti dan na gluposti.
Kasko kao opcija osiguranja ne postoji tako da svaku štetu pokrivam sam.
Jedini tko ima koristi od mog službenog auta je firma jer su taj auto platili daleko manje od njegove tržišne vrijednosti koju ja plaćam kroz porez.
Tako da, uzeo pouzdani auto s malo kilometara kojem je vrijednost pala za pola i tu će negdje ostati.
Firma plaća gorivo, a na plaću dobijem £350 mjesečno za raubanje vlastitog auta. Porez mi je manji, i sve skupa imam oko £450-500 na plaći više svaki mjesec, a i svoj auto i sve pod kontrolom.