Citiraj:
Autor zvonac
Mislim da je s oledima bolje pričekat, uskoro izlazi četvrta generacija oled-a, tandem oled, brajtnes ide do 350nits a text fringing je reduciran, praktički usporediv sa 27" IPS monitorima, ako pričamo o 27" oledu 2k, a i cijene će ići dolje.
Imate Xiaomi G Pro 27i, po odličnim cijenama (260€) i iznenađujuće je dobar monitor. LD dok se upali razlika je stvarno primjetna, još dok se pusti neki 4k video materijal, naravno i 4K HDR dolazi do izražaja, al značajnu razliku radi LD, stavio na medium i crna je crna. Dal je kao oled monitor? Pa baš i nije, al je bolji od klasičnih IPSa monitora i tu se vide razlike. Ima dost pritužbi na taj monitor, u pitanju je "red tint" i to je vidljivo, nisam primjetio taj red tint, al izgleda da ovisi kako koga dohvati neka serija (bolja-lošija).
Recenzenti, kao i korisnici su nahvalili taj monitor, dok postoji i jedan dio korisnika koji nije baš tolko zadovoljan s monitorom, najviše se spominje taj red tint, al navodno se može doskočit tom problemu kroz podešavanja putem menija u monitoru.
Nisam imao velika očekivanja od tog monitora (a kaj se može kupit dobrog za 260€  ) al moram priznat da me ugodno iznenadio
https://www.reddit.com/r/Monitors/co..._pro_27i_with/
|
To sve ovisi u kakvoj se životnoj situaciji, trenutku itd.. nalazi svatko od nas.
Treba li stvari kupiti po nižoj cijeni? Apsolutno.
Treba li svaki put čekati neku bolju priliku? Ne nužno, barem ne po meni.
Naime, ja sam se već par puta opekao u životu.. čekajući neki bolji trenutak da nešto kupim (o drugim aspektima života.. nećemo...) pa mi se tako npr. dogodio ''Covid''.
Slažući konfiguraciju 2020. godine, odgodio sam kupnju grafičke..jer tad na tržištu jednostavno nije bilo ničega za što mi se isplatilo dati novac, osim neke tada aktualne ATI grafičke.. koje su nam bile dostupne.
Na kraju, ostao sam na prathistorijskoj 1060 jer eto.. prvo nije bilo grafičkih iz razno raznih razloga.. pa su bile brutalno skupe (i još su, barem za standard čovjeka prosječne platežne moći..) pa nisam imao novaca i eto.. 2025. sam konačno kupio grafičku..ali i kompletno novu konfiguraciju.
Da sam 10-15 godina mlađi, da mi beba nije na putu.. i da nisam u procesu renoviranja kuće itd.. možda bih i riskirao s čekanjem koji mjesec.. pa ako nešto tad upiknem za bolju cijenu, super... ako ne.. moj propust,heh..
Ovako..
Ja ću si monitor i sve što mi još za konfu treba riješiti sada.. pa makar i po većoj cijeni jer kasnije pitaj Boga kad ću imati i vremena i novaca za u mom slučaju ovako ''skupe'' igračke.
Svejedno,
zahvaljujem na mudrim savjetima, možda čak i razmotrimo taj jeftiniji monitor.. jer moja draga i nije nešto naročito zahtjevna osoba po tom pitanju