Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.09.2025., 14:57   #83218
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ne bih se složija.

Električni kvarovi su među najčešćim problemima, uključuju neispravnu elektroniku, slabo ožičenje, često paljenje lampice motora bez jasnog razloga, kvarove na akumulatoru i alternatoru te poteškoće s osiguračima i relejima. Ovi kvarovi utječu na rad svjetala, navigacije, klima uređaja i upravljačke jedinice.

Nakon toga motori...skloni su problemima kao što su pregrijavanje zbog loše cirkulacije rashladne tekućine, habanje ventila i klipova, kvarovi na turbopunjaču te ulazak ulja u turbo sistem. Povijesno gledano, posebice bokser i twin-spark motori iz osamdesetih i devedesetih godina su bili vrlo osjetljivi na kvarove, uz skupe zamjenske dijelove, pa ga ti popravljaj...

A onda loše zaštićeni limovi, posebno na modelu Alfasud, gdje je karoserija bila sklona hrđanju zbog loših materijala i uvjeta proizvodnje u tvornici. Osim toga, neujednačena kvaliteta izrade rezultat je čestih štrajkova i lošeg upravljanja proizvodnjom, što je dodatno utjecalo na reputaciju brenda.

I za kraju problemi s prijenosom (mjenjačem) koji uključuju teškoće s mijenjanjem brzina, grubu izmjenu zbog loše usklađenosti zupčanika, te proklizavanje uzrokovano istrošenim kvačilom. Alfa modeli nerijetko imaju i kvarove na trapovima, osovinama i sustavima ovjesa, zbog čega dolazi do oštećenja pri vožnji po neravnim cestama.

Mislim, ovo je da se razumijemo evolucijski popravljeno i svedeno na minimum, noviji modeli alfe su puno kvalitetniji nego što su prije bili, ali reputacija je sve.
Ovaj tekst mi zvuci ko da ga je ChatGPT napisao, uz malu doradu autora...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4