View Single Post
Staro Jučer, 18:33   #435
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova
Oladi i ti više gdje podupireš totalno odricanje od bilo kakve privatnosti i zagovaraš nekakve totalitarne režime. Takvi su mi uvijek na meti jer ugrožavaju mene i druge ljude.

Zbilja opravdavaš nick. Ajd mi sad citiraj gdje sam napisao da podupirem totalitarne režime? I što to onda objavljuješ da te može inkriminirati i da netko digne privatnu tužbu protiv tebe za klevetu ili nešto slično (jer to se inače događa, nitko te ne pali na lomači, niti ćeš popit čudan čaj ili malkice skočit kroz prozor ili završit na Golom otoku). Ja ti kažem da se drami na nebitnim stvarima dok s druge strane objeručke prihvaćaju sve čari moderne tehnologije (Microsoft, Google, Meta, Adobe i svi ostali...) ili se ne želi odreći komfora korištenja proizvoda velikih tvrtki jer komfornost korištenja i/ili lova koja sjeda u žep je bitnija od privatnosti. To je kolega puno veći problem nego korištenje Whatsappa za iskaljivanje frustracija nad političarima na što ti ciljaš. U totaliratarnom režimima nije bilo potrebe za ovim tipom kontrole da zavržiš na odstrijelnoj listi. Dovoljno je da te netko cinka. Nemogu vjerovati da kao slobodan građanin živiš zajedno samnom u demokraciji i izjavljuješ takve stvari. Želiš znati kako izgleda totalirizam? Ovako. I ne kolega - tu jadikovanje naroda neće pomoći jer neće do toga doći od straha za posljedicama. E vidiš kad bi se tako nešto dogodilo onda možeš pisat ovakve stvari i od mene nećeš čuti ni A ni B. Ljudi kao ti bi trebali iskusiti pravi totalitarizam da bi se naučili cijeniti državu koja nije idealna ruku na srce i ima svojih problema, ali u kojoj živiš slobodno. Problem je da mi živimo u kapitalizmu kolega gdje novac okreće svijet i ako netko od velikih želi sprovesti neki zakon onda će to tako i biti, htjeli mi to ili ne, peticije lijevo ili desno. A to da trenutačno vlada i velika pohlepa s jedne strane i neimaština s druge je posljedica mnogih faktora koji su se odigrali u cijelom svijetu zadnjih 50 godina. Misliš da ti je loše? Razmisli ponovo. Može biti mnogo, mnogo gore. A vjeruj mi onda će ti ovakav zakon biti najmanji problem u životu.

A sad bih lijepo zamolio da se držimo teme , faktualno i objektivno. Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. Jučer u 21:41.
tomek@vz je offline   Reply With Quote