Citiraj:
Autor Cuky
Iskljucio sam secure boot, ionako me zivcira i nepotrebno komplicira stvari.
Slozio sam gedoru da radi sa nvidijom, uredno instalirao i sve 5 osim sto je gnome dosta vise trom od kde tako da sam na kraju ostavio kde koji je jako responzivan i radi super.
Jedino se jos lomim dal bi ostao na kde desktopu ili bi se prebacio na xfce.
Fali mi malo ta jednostavnost od xfce, mada kde ima svakakvih (dosta korisnih) opcija.
Vidjet cemo, probat cu se malo prisilit.
Btw, fora je opet malo koristit dnf, nisam ga koristio od archa prije jedno 12-13 godina
|
GUI je samo stvar navike, svaki ima prednosti i nedostatke. Koristi bar tjedan dana svaki pa ostavi onaj koji tebi odgovara. KDE i Gnome su ajmo reci prva klasa s obzirom kako je sve integrirano i koje sve mogucnosti imas. XFCE je po meni malo losiji jer mu fale neke sitnice koje recimo Gnome ima integrirano. XFCE bih u danasnje vrijeme preporucio ekipi sa starijim racunalima jer ne drma po grafi kao Gnome ili onima koji traze minimalizam kolko ide bez gubitka komfornih funkcija. KDE mi je uvijek bio malo previse jer ima tonu opciju na vidjelu ali kad ga duze koristis pocnes nepotrebno ignorirat. Sve je stvar ukusa i navike, nema pogresnog odgovora na ovo.