Nakon 3 tjedna natezanja sa A1 podrškom u svezi problema za ZTE modemom/routerom koji znači ne omogućava komunikaciju uređaja u lokalnoj mreži, odlučim se kupiti svoj router sa 2Gbps i zatražiti prebacivanje modema u Bridge mod.
Napomena da u kući imamo i njihova 3 IPTV prijemnika, telefon nemamo.
I zove mene sada tehničar i počne spiku da to nažalost ne može tako !?!?!? Može, ali moram otkazati IPTV uslugu jer stvar ne može funkcionirati jer bla bla bla bla. Eventualno može, ali smao preko aplikacija na TV-u, ali ne može preko tih prijemnika.
Ja kažem da ne želim kompletno da moj uređaj zamijeni njihov, nego samo bridge mode, ali kaže ne može tj. može ako me vrate na 1 Gbps, ali trenutno konfiguracija njihove mreže na 2Gbps to ne može omogućiti.
I sad mi ne preostaje ništa nego pokušati vratiti taj router koji sam već raspakirao jer mi to očito ništa ne znači.
Jedino bih molio ekipu koja se kuži više od mene u te mreže, mogu li ja ipak nekako iskoristiti taj router i ipak na njega sve prebaciti da bi meni normalno uređaji komunicirali u lokalnoj mreži, ali i da imam pristup nekim uređajima i iz vanjske mobilne mreže. Postoji li neka shema da bi to funkcioniralo i kako točno.
Trenutno ta novi router je u drugom subnetu. kako to složiti da bi ipak stvar funkcionirala, bar da probam.
Hvala unaprijed na svakom savjetu !