Citiraj:
Autor nub
Video je rage bait. Uspoređuje starije igre koje imaju određeni aspekt igre dosta razvijen jer je integralan naspram novih kojima je taj dio sporedan.
Evo primjeri - damage model - uzeo novi Gran turismo koji nikad nije imao štetu na automobilima (od 97 do danas) i stariju igru koja to ima (forza?) Zašt nije uzeo npr beamNG za nešto novije?. Pa onda za usporedbu stealth mehanike uzeo MGS koji je iznimno fokusiran na to naspram neke random igre. Šta nije usporedio igre iz istog serijala nekad i sad  Također, crysis tada nije zahtijevao pc upgrade?
Itekako i danas ima dobrih igara samo smo mi ostarili i pojele nas ostale obveze pa se nema ni vremena ni živaca. Slažem se da su AAA naslovi u dobrom dijelu "poglupljeni" jer je i publika šira, ali uvijek ima igara koje te neće držati za rukicu na svakom koraku (igre od fromsoftwarea npr)
|
A vidiš nisam ni gledao video, ali ako je tako, mogao je usporediti prvi Doom, ali obavezno emuliran kroz DOSbox ili na nekoj makini iz tog doba, glavno da nije GZdoom i onda sa npr Doom 2016 ili sa ovim zadnjim, nebitno. Da vidimo, ima li napretka osim grafike..?

Skok, čučanj, slobodan pogled (jbg na engleski je freelook opcija u meniju)...samo neke osnovne funkcije napretka.
I da se razumijemo, meni je originalni Doom 1993 jedna od najboljih igara i obožavam ju, ali puno radije ju igram na GZDoomu zbog QOL poboljšanja.
Eto naveo sam primjer sa kojim sam upoznat.
Ima naravno i primjera poglupljivanja igara u odnosu na stare, ali neki put je to dobro, neki put baš i nije. Tj meni osobno neki put paše, neki ne.