View Single Post
Staro 08.08.2025., 14:37   #404
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor reiben101 Pregled postova
27, a ne 47
2x sam brojao i još sam išao provjeriti na wikipediju iako mi je prva pomisao bila "ma di je on od 2019 do danas skupio 47 PP-ova, a Ferrari je bio kanta više od 50 % utrka od tada na ovamo"

Citiraj:
Iako mu je statistika užasna, realno on je kriv za eventualno 5-6 utrka, a za ostalo se pobrinuo Ferrari.
Ne mogu se otet dojmu da se ovo nekako odigralo kad su torpedirali Lucu Di (Ho)Montezemola i krenuli s prikrivenom filozofijom "srbija srb... pardon... talijanska momčad talijanima". Luca je za sve kasnije precjednike Ferrarija ispao doktor i profesor u isto vrijeme, iako je imao i on svojih gafova, ali generalno u njegovo doba je Ferrari postao i statistički najbolja momčad u povijesti F1, uz to što je oduvijek i najpopularnija. OK, u tom periodu pomogla je i majčica FIA te Bernie, ali svejedno i bez obzira na to, i tu je bitnu ulogu odigrao Luca. Ovi panjevi nakon njega osim donekle izuzev rahmetli Sergia, panj do panja.
U isto vrijeme kako je Ferrari kopnio i gubio stari sjaj, McLaren pod novom dioničarskom većinom je lagano počeo oustat Ron Dennisa i njegovu garnituru crkotina i nesposobnih yes-man-ova, koji je pak svojom filozofijom 80-tih i 90-tih matričnog zapovjedanja, nacionalsocijalizmom, paničarskim mikromenađiranjem i diktaturom momčad doveo na rub propasti. Svaka njemu čast na svemu 80-tih i 90-tih, ali nakon 2008 je trebao otići u mirovinu i ne vraćati se. Istina bog, kasnije su u srozavanju momačdi uvelike pomogli i nesposobni kripl Martin Withmarsh i tupavi krmak Eric Boullier kao team principali. Zak je doveo vrhunske ljude na vrhunska mjesta - ključna osoba je Andrea Stella koji je silom prilike od 2000. bio u Ferrariju i isto sudjelovao u stvaranju momčadi koja je izdominirala sportom prvih pol desetljeća 21. stoljeća.

Između Schektara i Schumachera je bila 21 godina bez WDC-a za Ferrari (1979-2000). Sad smo na 18 ubrajajući i 2025. godinu jer je jasno da od ove ništa. I umjesto što šutaju i mjenjaju team principale (eto sad su skoro i Freda najurili nakon jedva cijele sezone), moooožda da šutnu Elkanna? Lik je tu di je jer je digić po porijeklu i to je bitno. To kaj se ne kuži niš u to čim se bavi, nema veze, bitno da je "naš". A Zak amerikanac i svi smo mislili "kaj bu sad tulavi amer koji nema pojima o F1 napravio od McLarena...". Eto Zače, kapa do poda i prvi ti se ispričavam što sam sumnjo i sprdo se kad si reko 2019-te "za 5 godina se borimo za pobjede...". 2024 WCC, 2025 totalna dominacija. Možda bi i Ferrari trebao naći takvog "Zaka" pa makar i ne bio digić. Nisu ni čiča Brawn, Rory Bryne, Jean Todt bili digići pa su ih svi smatrali bogovima što su napravili od momčadi krajem 90-tih i tijekom prvog desetljeća 2000tih. Što se desilo krajem tog istog desetljeća i čemu odjednom taj patriocki zaokret, možda netko negdje zna, ali rezultata nema. 2 near missa sa Alonsom 2010 i 2012 što isto ide Ferrariju na dušu i donekle nešto 2017 i 2018 ali tu kad nije Ferrari ukenjao, ukenjao je fidget spinner Vettel sa svojim izletima u DHL reklame i slično. Pred 20-25 godina kad sam bio mlad i neukusan, "sve bi dao" da se ovo sad tada dešavalo Ferrariju ali sada mi čak dođe i žao. Očekivao sam da će ove godine oni i McLaren voditi utrku za naslove, jer kako je 2024 završila, Ferrari je bio najbolji bolid zadnjih nekoliko utrka i da nisu ništa od toga prenijeli u 2025, jednostavno je nevjerovatno.
Brko je offline   Reply With Quote