View Single Post
Staro 07.08.2025., 23:16   #403
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Kad smo kod izbjegavanja čitera: igrao malo na PS5. Igra izgleda ok, output kaze 4K ali nije ni blizu oštra kao 2042.

Ima neki sharpenning koji je po defaultu na 100%. Izgleda ko dupla slika. Smanjio sam na nekih 40% i izgleda ok ali zaboliše me oci nakon dvije partije. Isto chromatic aberration. Primarno sam planirao igrati na PS5 a sad se vec kontam da li je "izvodljivo".

Sto se gameplaya tice. Rock solid. Ima dosta postavki samo su ih malo zakopali. Jedva poslije nasao deadzone postavki. A sto se aiminga tice, mogu se odabrati legacy opcije. Ako je neko navikao na BF1, ima BF1 ili BF5 i 2042. Svaka cast na ovome.

Takodjer, igra nativno podrzava mouse & keyboard. U toku igre prikljucio G520 lightspeed i G613 i radi sve bez ikakvih podesavanja. Komande na tastaturi su identicne kao na PC-u. Ima nekih opcija i za M&K al ise nisam puno zezao.

Input lag nije strasan. Nije cak velik ni kao frame gen lag ali sa M&K imam osjecaj kao da se igra vrti na 40FPS. Izgleda ok dok je sporiji gameplay, ali cim brze podjes misem okretati ima taj neki "low framerate" efekat. Ali definitivno nije neigrivo.

Zaista su se potrudili na igri. Sve sto treba je tu. Svi se igraci mogu prilagoditi. Ne pamtim kada sam igrao zadnji put neki naslov da nudi ovoliko mogucnosti. Nisam jedan jedini bug vidio a igra izlazi tek za 2 mjeseca. Frostbite koliko god bio tezak za koristenje, izgleda da su ga dovel ido savrsenstva.

P.S. Kao nekada u dobra stara vremena 2011, mozete i sada ubaciti user.cfg fajl u folder igre i ubacivati kojekakve komande enginea. Ja sma odmah ubacio FPS counter i povecao mu scaling:

PerfOverlay.DrawFps 1
PerfOverlay.FpsDisplayScale 2