View Single Post
Staro 31.07.2025., 20:11   #101
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ajd sad lijepo papir i olovku u ruku.
Nabavi takav komad drveta, ima ih na svakom ćošku i daju ih za džabe.
Mora bit suho, ak nije, mora u sušaru. Poznato je da sušare suše drvo za džabe.
Nakon toga, ili ga provlačiš kroz drum sander da ga izravnaš, ili imaš router sled kojim ga ravnaš. Naravno, i uređaji koje sam naveo i samo vrijeme potrebno za to je što, džabe.
Poslije toga ide brušenje od krupne prema finoj granulaciji. Naravno, ekscentrična brusilica i brusne mreže ili papiri su - džabe. Vrijeme provedeno radeći to je čisto volontiranje.
Slijedeći korak je kupiti epoksi smolu i izliti istu. Epokxi , posude za isti, mješalica su naravo džabe, izgubljeno vrijeme je zanemarivo.
Što li bi moglo ići kasnije? Aha, opet ekscentrična brusilica, brusne mreže ili papiri, vrijeme potrebno za rad, ali nebitno, sve je džabe.
Iza toga treba ili par ruku laka s međubrušenjem ili uljenje, al nebitno, sve je to džabe.
Pošto ti je trošak za sve to 0 €, pukneš cijenu od 50 € za gotov proizvod i ti si kralj svemira. Nit oro nit kopo al 50 € je u džepu...
Kao osoba koja je radila takav stol za zabavu (šogor stolar), postupak je bio ovakav:

Kupili taj slab drveta za nekih 100tinjak kn (od njega mogli napraviti nekih 5 komada ovakvog promjera, možda malo manje).
Opilali, naravno paralelno, trajanje nekih 20 min.
ostavili na suncu 2 dana.
nakon toga pobrusili obe stranice, trajanje nekih 10 min.
izlili epoxy u rupe, da izravnamo, čekali da se osuši.
brusili opet obe stranice, nekih 10 min.

skinuli nogice sa nekog stola, pričvrstili na taj komad drveta, još ga jednom lakirali i gotovo.

mislim da smo realnog posla imali nekih 40-60 min.
A zajebavali smo se.

Apsolutno ne košta fakin 460€.