1.tamo gdje sam stavio zarulju na disable internal clock test, kad sam to isao sacuvati stavio sam ga tamo di mi je ponudio, Riva tuner folder, nisam otvarao nikakav drugi ili tako nesto.valjda je to dobro. - Da si krivo podesio nebi ti prošao test u driverima kada bi mjenjao frekvu zar ne

2.vidio sam da su tebi postavke ventilatora na 40%, 65% i 65%. meni je sve na 100 %. da mjenjam nesto ili ? - Pa, što veća ti je vrtnja ventilatora veća (tj postotak vrtnje venta) = veći protok zraka = bolje hlađenje = manje temperature. Ja sam sebi stavio takve postavke venta zbog tišine. Inače mi je podešeno negdje 28% 2d i 3d 45% ali sada nemam ventilatora za kućište...treba nabaviti nove.

Moje temp grafe su ti 45°c idle (bez ventova na kućištu) i 70°c load.
overclockao sam na 546 i 1143 mhz.
rezultati:
svi rezultati su za vrijeme igranja americas army.
na river tuneru mi je pokazivao da su mi vrijednosti 546,75 i 1147,5 i one su uvijek bile maksimalne dok je americas army ukljucen.
temperatura grafe se kretala ovako:
nakon 25 min 69 C.
45 min 72 C
1 sat 62
1 i 30 min 73
1 i 45 min 73
2 i 15 min 72
3 sata 72
e i na ovom grafu mi je pokazivao neki core vid, non dimensional, on je uvijek bio 7 za vrijeme igranja. - Što bi to moglo biti :confused:
mene sad zanima koje su prihvatljive temperature graficke, odnosno kada bi trebao biti zabrinut i kada stati sa overclockanjem?
dokle bi trebao ici? Ovisi za koju grafu naravno: sweating bilo bi dobro ne prelaziti ~80°c ali nemogu reći točno, svaki model grafe ima drugačije podnošenje temperature. Npr mojoj staroj 6800Ultri je u driverima bio podešen treshold (maxvrijednosti temperature koje ako se pređu se automatski smanjuje frekve da bi se zaštila grafa od disastera) bilo stavljeno 130°c (to driver sam odredi) dok je na 7800GT 115°c. Naravno nebih ti preporučio isprobavanje takvih temperatura jer je to stvarno : giljotin : wtf : tek tako da budeš siguran kad budeš dalje OCao(povećavati će se i temperatura) prikelji/nasloni si neki vent onako sa strane da puše na grafu.