View Single Post
Staro 30.07.2025., 07:50   #4374
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Lako za mene, jer vidimo iz aktualne situacije da nitko u Intelu posljednjih godina ne zna voditi to velebno trgovačko društvo, pošto su uspjeli sjebati sve kaj su mogli,
Nisam te vidio na sastanku ovdje a moglo se glasati za nove ljude.

Citiraj:
dok sam ovaj nebitan Clear Linux izjednačil s podjednako nevažnim voćem po kuhinjama, kad su došli u potez očajnika fazu, pa se više uopće ne bira kaj se gasi i tko dobiva otkaz uz vječnu rotaciju direktora. Spomenul sam u jednom od prijašnjih postova kak su "sigurno ušparali milijune" na tom prokletom Clear Linuxu, a onda dođe direktor i veli - jebiga nismo, ali sljedeća godina je ključna s njim ili bez njega.
A ti si stvarno duboko uvjeren da su voce i Clear Linux jedine dvije stvari koje su napravljene.

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Na to sam i mislio - kaj se potrga i u kom smislu. U tolike benefite bez nekakvih posljedica za aktualne aplikacije sam malo skeptican vecinom...
Desktop i driveri su redovno najveci problem.

Cijeli taj koncept je prakticki zadnjih par godina totalno deplasiran; ePBF/XDP/DPDK/io_uring i ekipa izvlace sve u userspace. Isto tako, clickbaitovski naslovi su posljedica malo bolje odabranih kernel parametara, popratnog softvera i nanovo iskompajliranih paketa, a vrlo rijetko u razlikama u samom nacinu kernel builda na razini kompajlera i optimizacija.

Drugim rijecima, nista sto ako imas stvarno takve potrebe ne mozes napraviti sa manje vise svakom drugom distribucijom.

Na kraju dana, Larabelova testiranja su samo simpatican nacin da si puni stranicu materijalom i svakako mu skidam kapu na tome. No tu otprilike prestaje veza sa stvarnim svijetom i pocinje tugy plaky pacenistvo nebitne sintetike.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote