Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.07.2025., 15:15   #82541
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Kum je za BMW E91 prije 7-8 godina od handlera dobio 700-800€ kad su ustanovili u HR da je lanac rastegnut na N47.

Kupio je Škodilaka prije dvije godine, handler je platio killer kabine koji je curio i jos neke sitnice
Iznimka koja potvrđuje pravilo.

Bez zajebancije, ak se netko hoće osigurat, uzet pravno osiguranje, na sve drugo, na što po zakonu imamo pravo, treba imat ili živaca i vremena ili sreće da je netko fer s druge strane.

Kad naletiš na hendlera koji ti vrati dio para, to je jackpot. Isto tako, uzeo si lovu, a nisi ustrajao u pravu koje imaš.

Iz uskog kruga kolega i prijatelja imam nekoliko primjera.

Prije tri godine je kupio dobar kolega s posla rabljenu tricu, auto 35km nakon kupnje ostao ležat na putu doma.
Hendler reko da će sve srediti, ali unatoč "dobroj volji", problem nije trajno riješen.

Putovao je (ili šlepao) auto skoro 100km u jednom smjeru pet puta u godinu dana, bez da je problem trajno riješen nakon isteka obaveze prodavača.

Žena djeca posao - auto će uskoro prodavati, kaže, taman dobio tehnički, pa ga je strah da se ne pokvari opet.

Šogorica kupila 8mj star A3 prošle godine, ovlašteni Audi hendler.
Potpiše ugovor da auto dolazi sa zimskim i ljetnim gumama sa premium proizvođačem.
Kod podizanja auta - stoji na zimuljama. U travnju bi čovjek očekivao ljetne gore i zimske u gepeku. Ali drugog seta guma - nema. Budu poslali u lokalni Audi centar o svom trošku.
Dva mjeseca kasnije, zimske gume se muče na 30°C i auto ih žvače ko žvaku - treba nove za iduću sezonu.
Dolaze ljetne gume - nexen.

Auto pod garancijom, da se razumijemo, ne ove neke fore trećerazrednih šoderaša.

Auto random baca poruku "Kühlerjalousie Defekt".
Oni ne mogu ništa jer je "sw problem".
Auto je bio kod Audi servisnog centra na 3 dana.
Kažu, primjetili smo da vam je interval servisa blizu, pa smo i to sredili.
Pita šogorica pa dobro, kak ste to sredili? Kažu resetirali smo brojač.
A ulje? Ne, nisu mijenjali ništa.

Ja reko jel ti ženo meni pričaš viceve, da se niste krivo razumjeli
Potom zamijenili ulje i filter.
Auto ima 30000km i dva servisna unosa u knjigu. Ulje i filter su izgledali ko da imaju 30000km.

2.0TDI (35 TDI).