View Single Post
Staro 29.07.2025., 08:01   #2197
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Prešao i ja na tu nesretnu 11icu.

Ono što mi je fascinantno je da tolka firma kao MS nije u stanju niti nakon 10 godina od izlaska desetke ispeglati sučelje. Sve je teška skalamerija. U različitim menijima razni fontovi, veličine fonta, boje pozadine. I dalje imamo control panel koji izgleda isto valjda zadnjih 20 godina i settings koji kao da je iz sučelja za tablet. Imamo programe i "appove" koji su vidljivi samo u settingsima. Desni klik dodatno poglupljen. Tamna tema funkcionira na nekim stvarima, ali ako otvorite bilo koje naprednije postavke izlaze bijeli meniji iz vremena XP-a .

Posebno me živcira debeli taskbar koji mi nepotrebno uzima vertikalni prostor. Nakon godina od izlaska 11ice napokon su uspjeli pustiti u opcije "smaller icons" za taskbar, ali taskbar i dalje ostaje jednako debel, samo su ikone manje . Spotlight nekad radi, nekad ne. Također koju god pozadinu stavim na lockscreen, nekad se vrati defaultna od 11ice...

Win 7, XP, 2000, 98, 95 su bar skladno izgledali koliko me pamćenje služi. Desetka, a i jedanajstica siluju oči.

Dakle timovi od neusporedivo manje ljudi koji rade desktop okoline poput KDE, gnome su u stanju to napraviti da sve fercera, a ako ti se nešto ne sviđa sve se da podesiti u detalje. U winsima nemoguće više i taskbar pomaknut.

Prvo što sam napravio je uz winaero tweaker pogasio sve AI gluposti, telemetriju i ine pizdarije, podesio da start pretražuje samo lokalno, vratio stari meni na desni klik itd. Sad se još poigrat windhawkom da riješim taskbar pa će bit kolko tolko normalno.
nub je offline   Reply With Quote