Citiraj:
Autor tomek@vz
Istinski Arch korisnik zazire od GUI-a 
|
Ne bi vjerovao koliko novih pridošlica ima na Linuxu otkad je krenula ova anti-Win11 kampanja raznih influencera. Prije nego me Bubba izrešeta njemu tipičnim pitanjima poput "kako znaš, jesi li kvantificirao broj novih usera na Linuxu", itd. - ne, ali vidim po Redditu koliko ima novih postova po svim Linux-related subredditima, svaki dan netko novi posta kako je instalirao Linux, prešao sa Windowsa, traže pomoć, imaju probleme i tome sl.

Znam da im ne bi trebalo olakšavati ako zaista žele ostati na Linuxu, no meni je svejedno bilo zabavno raditi ovo, pa neka svatko bira šta će
Citiraj:
Autor tomek@vz
No šalu na stranu - što fali običnom cronjobu koji provjerava i automatski ažurira sustav? Ili Cronjob koji provjerava dali ima ažuriranja i izbaci ti fino poruku na desktopu ako ih ima? Ja sam svojevremeno ubacio i Y/N upitnik u skočni prozor pa sam mogao birat dali želim sustav ažurirat tad ili kasnije. Radi ovakvih naštrikanih sranja su imali problema u AUR-u.
|
Pročitaj barem prvih par rečenica, počevši odavdje: "4. Arch Smart Update Checker v1", u drugom postu. Ovaj app je originalno zamišljen kao običan CLI updater koji usput fetcha vijesti sa Arch feed-ova, ali umjesto da radi kao Informant koji fetcha sve vijesti, ovaj ih filtrira samo za tvoje instalirane package-ove. Sa v2 sam išao malo dalje i to bi uglavnom bilo to.