View Single Post
Staro 25.07.2025., 11:52   #25
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Znas kako kazu, pretpostavka je majka svih zajeba. Tako sam i ja pretpostavio da je s Guglfonom sve u najboljem redu - a ispada da ipak nije! Jako rijetko uopce nesto instaliram pa nisam isao za tim. Ukratko, ni druge appove ne zeli instalirati (ali updejtove je recimo uredno radio). Reboot fona je pomogao. Bacim oko na app, uvijek sam mrzio cistiti taj tracking dio linkova -.-
U zadnjoj verziji app možeš staviti u tzv. Browser mode.
Da ne idem u tehničke detalje, app se može tvom mobitelu prikazati kao browser.
Ako ga postaviš kao defaultni browser za otvaranje linkova (to moraš namjestit u settingsima), onda svaki klik na neki link ide preko njega do odredišne aplikacije.
Esencijalno, app je tada filter između tvog linka i tvog browsera/nativnog appa i kada klikneš na neki link, on prvo ide u app, čisti se, i onda prosljeđuje dalje.

Slikovito:

Browser mode off:

Klik na:
Code:
https://x.com/elonmusk/status/1943825952586514926?t=-_NpFuJ58-nkjtGsuSd6FA&s=09
--> otvara X app skupa sa tim trackingom, ili browser skupa sa tim trackingom ako nemaš app.

Browser mode on:

Klik na:
Code:
https://x.com/elonmusk/status/1943825952586514926?t=-_NpFuJ58-nkjtGsuSd6FA&s=09
--> šalje link URL procesoru u appu --> link se čisti --> otvara X app bez trackinga, ili browser ako nemaš app. (ovaj slijed možeš konfigurirati u settingsima appa, jel želiš da ti defaultno otvara nativni app tog linka, browser, share dialog, kopira u clipboard).

Bitno za napomenuti: da bi Browser mode radio ispravno, app treba biti postavljen kao default browser, a ako želiš da se otvaraju nativne aplikacije klikom na njihov link, onda moraš pogasiti i "set as default" - "open supported links" u settingsima samih aplikacija.
To je sve opisano u detalje u "How to use" unutar samog appa i u readme-u na Githubu.

Uglavnom, malo se poigraj pa pitaj ako šta nije jasno.
Neo-ST je offline   Reply With Quote