24.07.2025., 20:15
|
|
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Da ne zagađujemo originalnu temu odakle je ovaj post:
Citiraj:
Autor Bubba
Evo ti jedno nepopularno misljenje ili kako bi rekla djeca hard to swallow pill - u kontekstu atomarnog dokazivanja funkcionalnosti nekog softverskog modula, (unit) testovi, pogotovo u static strong typed kompajlerskim jezicima (kakav je Kotlin kojeg spominjes) jedna su od najvecih gluposti izmisljenih u modernom razvoju softvera. Zajedno s njima i idiotarije poput TDD i ostalih djabalebarenja. Naravno, prosireno, bok uz bok agilnim gluparijama, pisanim od ljudi koji, indikativno, sa razvojem softvera imaju rubne veze i nikakav znacajan globalni utjecaj na bransu.
Tako da tvoj "100% pass" koji pokriva funkcije tipa add(a, b) te za parametre 2, 3 vraca 5 je, da se izrazim knjizevno a opet narodski, potpuni krugodrk.
Ako te pak zanimaju ozbiljne teme u pogledu testiranja i formalne dokazivosti softvera, pogledaj Lamportov TLA+ i slicne koncepte.
|
Ja sam nažalost pre glup da ti dam bilo kakav smislen odgovor na ovo (+ niti sam programer, niti imam volje proučavati TLA+), pa sam bio slobodan proslijediti tvoj upit mom programeru. Od milja ga zovem Sheldon.
Ovo je njegov odgovor:
https://gist.github.com/NeatCode-Lab...le-krugodrk-md
Mene je nasmijao, nadam se da će i tebe 
Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 24.07.2025. u 22:15.
|
|
|