Citiraj:
Autor OuttaControl
Upalis, namistis kako ti pase u zaboravis na brojeve
Inace moj daikin hladi na temp po senzoru, ali grije par stupnjeva vise, sto rezultira namjestenom temperaturom u sredini prostorije. Pa su i tvoji japanci vjerojatno mislili na to
|
Ma tak i jesam za sad, ali je tek prvi dan pa gledam ipak sve te opcija kako i šta da nađem neku zlatnu sredinu.
Citiraj:
Autor geronimo_2
promjeni montera  .
1. velika vecina klima uredaja, ukljucujuci moj jeftilen samsung ima mogucnost mjerenja temp sa daljinskog. nazalost ako je tvoj AY kao moji miceki SF i HR, oni to nemaju. zasto, nije mi jasno, al eto, blesavi japanci.
2. klima ima ventilator i rotira zrak tako da se i nebi u potpunosti slozio da nece osjetit temperaturu. pogotovo ako je ne drzis na min puhanju, kao sto ja to cinim jer ne volim ni najmanji propuh.
3. ono sto moze zaje temp senzor je ako stavis onaj stit protiv puhanja sa alija, kao sto sam ja napravio  , ali tu ulazi na samsungu u funkciju senzor iz daljinskog i problem solved. na micekima nemam to jer ne zivim s snjima  .
|
Ma vjerujem ja da je malo pretjerivao
Sigurno neće dolje biti 17C, a gore 25C, ali vjerujem da je gore malo toplije, no kužim da se i to može namjestiti tipa staviti da hladi do 26-27C, dolje bude tipa 25C.
Kako god bilo, za sad je i ženi i djeci dosta ugodno dok je na 25C namješteno, a vidjet ćemo za dalje.
Citiraj:
Autor medo
Imam točno tu klimu. Upaljena je na odvlaživanje 24/7 ovih dana. Ventilator unutarnje je u onom whisper modu a vanjska jedinica u night modu.
Ne znamo da radi osim ako ne staneš točno ispod nje. U stanu je ugodno. Vlaga je 52-53%, temperatura 26 na termometru u sobi koju trenutno obasjava sunce.
Kad uhvatim vremena malo ću proučiti što i kako sve može.
|
A koja je razlika između hlađenja i odvlaživanja, također i za whisper i night mode, to si tako bzvz namjestio i svidjelo vam se ili?
Citiraj:
Autor goran1985
Imam ja od odnedavno, AY50. Stavljena na +25°, većinom u svojoj aplikaciji Mel cloud pokazuje da je +24° tako da valjda modulira stalno, a neovisni termostat od centralnog kaže da je u prostoriji 25.2°, on je sigurno referentniji jer je udaljen od klime 5m i nije na udaru strujanja zraka iz nje.
Uglavnom od 02.07. do danas u njenoj aplikaciji stoji da je potrošila 28,5kW, također radi 24/7. Je li istina ili ne, nemam pojma, niti drugog načina mjerenja.
|
Pa to je ništa (potrošnja) ako su moji izračuni dobri.
Za sve vas pitanje koji ste mi odgovorili, radi vam 24/7 kao i kolegi iznad ili? To mi je isto nedoumica, gasit ju uopće ili neka dere i po noći?