Citiraj:
Autor Alfa_R
Ovako, uveli su mi optiku preko Rune.
A1 mi preko Rune nudi 2/2 dok Telemach samo opciju 1/0.5 gigabita.
Razlika u cijeni kad podjelim sve benefite i pogodnosti mi je 5€ mjesečno...
Kakav je A1 preko optike? Ostvaruje li te brzine od 2 gigabita? Imaju li kakvih gluposti oko fairuse itd?
Ako tko zna - kakav router se dobiva? Meni bi trebao ili port od 2.5 gigabita za bridge ili direktno spajanje na ont ako mislim koristiti i dalje svoj Asus tuf ax6000.
Zahvaljujem na informacijama.
Sent from my DNP-NX9 using Tapatalk
|
Nema "tebi bi trebao" nego operater mora isporučiti router s min 2.5Gbit portom inače je u prekršaju pošto ti ne može isporučiti min zagarantiranu brzinu na tvom paketu.
Što se tiče A1, malo proguglaj, prije se dosta ekipe bunilo na te velike brzine da imaju problema i s paket losom i sa time da im padne brzina taman na onoliko koliko je zakonski minimum. Možda se do sada situacija popravila, ne znam točno jer nisam korisnik njihovih usluga, ali uzmi si u obzir to jer pretpostavljam da pošto uzimaš taj najveći paket da ti brzina igra veliku ulogu.
Telemach ti mogu reći jedino da je kod mene zadnje dvije god kod mene ok, 1/500 rzina i Nokia njihova u Bridge. Ali ja ti koristim uslugu na njihovoj optici pa nije baš za usporedbu; kruške i jabuke
Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk