View Single Post
Staro 21.07.2025., 17:09   #132
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Kucna mreza savjet

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Jesi probao direktno u EAP-u pronaci neku postavku, kroz web UI? Nisam skroz na "ti" sa EAP-ima u standalone modu.

U Omadi to mozes sloziti, postoje profili kroz koje mozes limitirati brzinu svakog klijenta i/ili ukupni bandwidth po SSID-u:
https://www.tp-link.com/us/support/faq/914/

Sto te muci da ga zelis hard limitirati? Limitiras turistima wifi?
Tocno. Ima turista koji ne znam sto rade ali zelim im limitirati sve sto nije vezano za youtube,netflix, i obican surf plus max 50 mbit.

Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Ograniči ga na g mod rada da ne moraš raditi downgrade opreme.
Dok za ograničiti na 100 Megi kad nemoš softverski, skrimpaš utp sa 2 parice.

Ovi početni 2.4 GHz eap-i ti imaju 100 Mbiti lan.
EAP110 kojeg sam nedavno montirao je provjereno lan-om ograničen na 100 Mbita dok je WiFi išao do 70-80 Mbita u N modu rada, testirano sa S25u.
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
digni mu dodatni ssid na nekom vlanu, i dodaj router na taj vlan koji će ti limitirati brzinu. doslovno bilokoji mikrotik ili openwrt za 20 eura.

Za sada sam slozio na fritzu guest network preko lana,gosti ne mogu na neke sumnjive stranice,radi ok, limitirao sam lan izlaz na 100mbit i max sto dobiju je 80. Ok je za sada,probao sam i sa tplinkom ax55 limitirati na 50/20 ali nema sanse limitirati,eap svakako povuce 80. Limitiram bez problema sve wifi uređaje ,ali eap ne mogu pa sam svakako maknuo ax55 i pustio direkt na fritzu i za sada radi ok.
Ono sto sam htio pitati, da li bi jedan obican cheap managed switch odradio limit na 50 ,da se ne zezam sa dodatnim uređajima. Jos ako pređem na telemach,o ormaricu ce biti telemach u bridge,pa fritz pa bih eventualno stavio neki managed switch samo za taj eap ako se moze limitirati bandwith,ako ne,ostavit cu ovako da fritz baci max 100mbit sto je ok ,ako odem na 1gb/500 na telemachu.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 21.07.2025. u 22:46.
spawn je offline   Reply With Quote