Djeluje dosta dobro, moram ipak pogledati neku YT recenziju. Inače za knjige imam većinom kindle PW 11 i što veli kopija, za knjige nije baš prevelik ekran. Ovako imaš malen i lagan uređaj, a veličinu fonta si reguliraš po želji.
Tu i tamo dok negdje ćubim i čamim, čitam na mobu na moonreaderu tj što god je defaultno na iOSu. Zavisi o tome koliko baterije ima koji mob.
Dok za stripove pak vj ni tih 14 nije dovoljno, ali je opet nezgrapno...tj nezgrapno je sve, pa i pravi stripovi većeg formata koji su nerjetko teški po 3+kg.
Ja uz prave stripove, koristim ipad onaj "za sirotinju" mislim 9-ka i on mi je baš OK, polegnem ga ako mi je premali ekran za neki strip (obično su francuski BDi za veće formate pa nisu user friendly sa tim ekranima od 10ak inča) i skrolam.
Dok mi je kindle npr ubio skroz volju da više ikada uzmem papirnatu knjigu u ruku (previše prednosti, a skoro nema mana), bome za sada još ništa mi nije ni blizu pravog stripa na papiru.
EDIT: Ko bi rekao, cijena je skoro tu negdje kao u USA:
AMAZON
EDIT2: Iz nekog razloga je drugi CPU za nas u EU, Helio G99, ali ako se kupi varijanta od 300€ (cover i pen), onda ide G100...
EDIT3:
Pa po ovome, a i po drugim subjektivnim rivjuima ekipa veli da je ovo ekran koji ne najbilže e inku bez da ima one isprane boje i lošu responzivnost.
Ovaj frajer u videu kaže da je zapravo normalni mod naj, a oni su navodno hardverski ubili štetan spektar plavog svijetla, a zadržali su plavo svjetlo tako da slika nije žućkasta.
Zvuči predobro, a cijena nije pretjerana, BTW malo istražio, i ovo je očito Amazon fulao za G99 jer ne postoji 11 plus sa tim čipom.