Citiraj:
Autor FitzTN
Svi djeluju na oko OK, ni jedan nije napuhan ili da je što curilo. Ovaj moj UT58D ih ne može mjeriti, ima opciju ali su mu valjda svi iznad limita.
Sadašnji moj LG 32" 4k monitor ima powerbrick na utikaču, to kad jednom ode nema popravka.
Imam LG televizor, sad je negdje punoljetan, već sam uz pomoć foruma i njega popravio, tamo bili elektroliti. Prvo ih je nakon 2 godine mijenjao Ecos gdje su garanciju priznali, onda nakon nekog vremena ja i sad su ti moji (iz Tevetrona) najdulje izdržali
Evo teme: https://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3483885
Televizor još radi i gleda se svaki dan, radi bez problema, jedino ga muči ako se isključi iz struje i prebrzo uključi natrag, onda je "mrtav". Treba proći malo vremena. Vjerojatno opet elektrolit, a kad rikne vidjet ćemo što dalje. Realno bi majci trebao puno veći TV kako s godinama slabije vidi  a puno veći neće stati. Jedino što ovaj ima ogromne bezele za današnje doba i 37" su valjda i napustili kao mjeru.
|
Guglaj na Aliju "LCR tester". Košta par dolara, a za po doma testirati te pasivne kompnente odlična stvar.
Tipično za elektrolite na napajanju je da kad se kanta ugasi (nerijetko i ohladi malo) da ne pali odmah.
Nezgodno kod tih elektrolita što kad su jako stari mogu se i posušiti da se ne vidi izvana da su loši i kad ih mjeriš u krugu daju krive vrijednosti. Najbolje bi ih bilo odlemiti, izjmjeriti i onda mijenjati ako su jako izvan specifikacije, ali to je puno posla
Iako mislim da će ti danas prije krepati LEDice od pozadinskog osvjetljenja nego napajanje u TVu
Citiraj:
Autor kopija
Ak i treći crkne, onda faktor "slučajnost" više nije primjenjiv kao objašnjenje.
|
Da, strepim da sam se za*ebo kad sam djetetu kupio AOC marku monitora. Malo para, ali izgleda i takva kvaliteta