-The Penguin je zaokruzena sa jednom sezonom. "Mini" serija.
-Snowpiercer je bila otkazana. Imali su 4tu sezonu koju niko nije htio. Prosle godine je prikazivana i zavrsena ali ne znam na kojem servisu.
Nekad davno sam citao "stotinu otkazanih Netrflix serija". Nesto u kratkom roku od 2-3 godine. Zato je najbolje pustiti sve ove serije da se zavrse pa vidjeti da li ce preztivjeti.
Inace mi nije jasno kako ne kontaju da serije ne mogu biti po 5-6 sezona samo sa jednom radnjom. Severance, jedna od najskupljih Apple serija je sa gomilom fillera zavrsila drugu sezonu. Treca mi se ni ne gleda koliko se izlizala u zadnje dvije epizode. Serije devedesetih su to davno objasnile. Svaka epizoda ima A plot, B plot i neku osnovnu "ongoing" radnju. Recimo Star Trek je tako funkcionisao. A onda odrade STD sa samo jednim slucajem; potraga za betmenom. Danas uzmu jedan slucaj i hoce da ga razvuku na deset godina.
Populariziranjem streaming servisa. Obzirom da hoce svi ekskluzive, svima je u cilju imati velik IP katalog. Kada vidis poster serije ne vidis da je ugasena nakon samo jedne sezone. Zato nije u cilju imati ongoing seriju po 5-7 godina jer ona i dalje zauzima "jedan poster" na katalogu. Jak odavno je bio skeć u South Parku da Netflix radi seriju za bilo sta. Bilo kakvu ideju. Samo da popune katalog.