View Single Post
Staro 16.07.2025., 19:50   #3418
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Gospođa u pošti mi je u više navrata objašnjavala to na način da oni naplaćuju to što na male pakete lijepe tracking. I stvarno ga jesu lijepili.

Dok, makar u mojem slučaju, 90% tih malih pošiljki mi nisu niti isporučivali. U više navrata je bilo veselo u poštanskom uredu Zato su vjerojatno ljudima i prodavali i priču o trackingu jer naplate isporuke koja se ne dogodi pa se stoga i nadrkalo dosta ljudi.
Gospođa u pošti je srala kvake.

Stavka u cjeniku se zvala "Dostava malog paketa - uručenje malog paketa na dostavi". Izvorno su je naplaćivali samo prilikom uručenja izvan poštanskog ureda (i "male pakete" iz Kine i domaće pošiljke "pakete" koji se i predaju i besplatno uručuju u poštanskom uredu), a 2016. su se bili dodatno obezobrazili, preimenovali stavku u cjeniku u "Uručenje malog paketa" i počeli je naplaćivati čak i prilikom uručenja u poštanskom uredu. Te godine sam dobio tumačnje HAKOM-a da je to legalno, do 2019. su se predomislili i zaključili da nije.
To su radili jer jer su smatrali da imaju veliki deficit u prometu s Kinom i jer HAKOM nije bolio kurac što se događa iako je od prvog dana bilo ilegalno.

Sadašnje male pošiljke koje idu preko Cainiao Savera u HR preko Mađarske ista su kategorija, samo ti mali paketi idu "na račun" mađarske pošte i od 2019. HP ih ne smije naplaćivati.
franzD je offline   Reply With Quote