Citiraj:
Autor Mommistake
Ma 8000km je ništa, to će tebi služiti godinama. Ja bi rekao da se samo priča o faulty primjercima, ali da i dalje većina automobila danas radi bez greške. Možda je prosjek nešto manji nego nekada.
2500EUR mi se čini puno bez kaska za održavanje godišnje, ali ok, valjda si dosta servisa imao i slično.
|
U toj cifri je apsolutno sve sto ima veze s autom - gorivo, cestarine, itd... Ja si to tako racunam.
Bilo je svake godine ponesto, a kad je auto 10+ godina star, nabere se toga (najvise preventivne zamjene potrosnih dijelova prve ugradnje mahom oko ovjesa, kocnica, gumene stvari). Imao sam kao neki plan svake godine pomalo ulagati u njega i drzati ga ispravnim i spremnim. A bilo je tu i neplaniranih pehova, osla visokotlacna pumpa, nove zadnje kocione celjusti i problemi sa silama kocenja na tehnickom... Kad sam prvi put pao na tehnickom mi je prekipilo i tad smo poceli misliti o novom autu.
S mojom kilometrazom neka pozivi 5-7 godina i onda ladno po novi. Ostavljam si malu mogucnost za promjenu misljenja kad dodjemo u te godine.
Citiraj:
Autor strgani
Začudio bi se koliko mutavih ljudi ima koji se voze po ZG samo s DRL-om danju i noću, a onda se čude kad im blicam jer često DRL radi samo naprijed.....
|
Ne, ne cudim se zapravo. Ima ih i kod nas

Vise me cudi kako je to uopce moguce da nocu gori drl naprijed, ali ne i pozadi. Ako su svjetla na automatici, trebala bi se upaliti kratka. Ako user rucno prebaci svjetla iz auto na pozicije only, onda bi se trebale upaliti sve 4 pozicije, ali se nece paliti kratka svjetla, jasno.