Citiraj:
Autor telefunken
nikako ne preporučan KZ ako želite bluetooth. Njihovi bluetooth adapteri su koma. Svi redom imaju problema s pucanjem zvuka, čak i najnoviji modeli s BT5.4 (AN01). U najboljem slučaju korisnici prijavlju pucanje "nekad" ali još nisam našao njihov model za koji nije prijavljeno pucanje veze
Ja imam njihovu kombinaciju KZ ZSN Pro i AZ09 (njihov prvi BT adapter) i zvuk je super ali čim dođem među ljude, krene gubljenje zvuka i zato bih rado promijenio BT adapter no koliko vidim i najnoviji AN01 zna imati isti problem.
|
Evo sudbina je htjela da mi jedan bt adapter od AZ09 krepa pa sam kupio AN01 koji imaju ANC i LDAC.
Što se tiče same kvalitete zvuka na AZ09 i AN01, on je identičan! Testirao sam spajanjem na oba adaptera istovremeno i slušajući istovremeno oba adaptera svaki na drugom uhu, sa identičnim driverima (ZSN Pro). Puštao sam mjuzu sa moba Samsung S10 (podržava LDAC).
Znači jačina i čistoća zvuka je u decimalu identična. Jedina razlika je što stariji AZ09 ima neznatan lag naspram AN01 koji se u istovremenom slušanju jasno čuje. Također LDAC ne radi kad mob pušta istovremeno zvuk na različite adaptere tako da to nije bio uzrok zbog kojeg su imale manji lag
E sad što se tiče samog ANC-a na AN01 on je lakrdija i to zato što adapter podržava 3 načina ANC rada: ugašen, upaljen i pass-through pozadinskog zvuka, gdje je podazinski zvuk IDENTIČAN kad je ANC upaljen i ugašen, a pojačan kad je uključen pass-through! Znači njihov ANC je u stvari obratan od pravog ANC-a na način da daje privid kako postoji time što uključivanjem pass-through-a čovjek dobije dojam da pozadinska buka može biti i glasnija neg ju standardno čuje. Dodatno, ANC ne uspjeva prigušiti ni najmanje tipkanje na plitkoj tipkovnici (ne mehaničkoj) kao ni lagano puckanje prstima i dojam da postoji utišavanje zvukova dolazi od same činjenice da su uši začepljene slušalicama
Edit:
Evo i potvrda, signal pucat tokom hodanja kao i na AZ09. Pucanje djeluje kao preskakanje zvuka na starim CD playerima i to kad mi je mob u džepu. Ako ga držim u ruci ispred slusalica onda nema pucanja
Sve u svemu, apsolutni kineski bofl