Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.07.2025., 14:36   #82269
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Nakon 20k km mogu lagano dati neki sud o novoj Superb Kombi 4x4 TDI 193KS L&K.
Pozitivno:
- prostor sprijeda, prostor straga i prostor u gepeku. Kome je premalo, za njega je kombi, ne auto.
- tišina i udobnost (99% vremena DCC Plus je u Comfort modu), dobra sjedala;
- živahan motor solidne potrošnje obzirom na masu auta od 1850 kg: ispod 10 u gradu, 5,5-6 na autocesti na 130 km/h, moj prosjek po aplikaciji je 7,4l
- panorama mi je otkriće, baš digne auto. Vozio se u L&K-u bez nje i to mi jednostavno nije to.
- fizičke tipke za najčešće korištene funkcije.
- Matrix svjetla su bogomdana za noćne vožnje
- 1000 km u jednom danu nije problem za napraviti s njom.

Negativno:
- preskupa za ono što nudi;
- nema duše, vidi se da je dizajnirana s njemačkom racionalnošću;
- štednja gdje god se moglo, na hrpi malih detalja (primjer: koža na sjedalima je samo na sjedaćoj površini, okolo je tkanina; plastika na stražnjem dijelu naslona za glavu, prihvatna mjesta za prednje pojaseve; pregradna mreža nije integrirana u rolo gepeka, tri programabilne tipke napravljenje od valjda najjeftinije plastike...);
- DSG mjenjač u Superbu je dobar, ali ZF 8HP je ipak klasa iznad, posebice kod uspona gdje se treba ići polagano;
- felge s unutrašnjim žljebom u kojem se skuplja prljavština;
- ne može se trajno ugasiti start/stop, zaboravlja zadnji mod vožnje kod ponovnog pokretanja, isto kao i gašenje upozorenja na brzinu;
- upozorenja na kameru koja malo rade, malo ne, a najčešće upozorava nakon prolaska kamere
- stalno dolaze nove postavke koje mi gase Side Assist, ni serviseri ne znaju o čemu se radi.
- desni retrovizor stalno nasumično mijenja položaj, isto prijavljeno servisu i čeka se rješenje.
- resetiranje CarPlay-a svaki put kad prijeđem granicu.

Sve u svemu, bio bi to pristojan auto da mu je cijena 40-45k EUR i da nema mušice. Ovako je preskupi proizvod kojeg beta testiram.

Topla preporuka je izbjeći servisiranje u Hrvatskoj i otići u Sloveniju, jeftinije je i nemaju problem da ih se gleda dok rade.
Garro je offline   Reply With Quote