Citiraj:
Autor Amdejac
Nightbreaker, philips blue vision i slične žarulje ne da bi zakonom zabranio nego farove porazbijat. Takve žarulje stavljaju na aute oni kojima su svjetla i leće u farovima u banani. I onda to svijetli svigdje samo ne po cesti. Ako ide prema tebi zasljepi te, kad pada kiša odbija se od mokrog asfalta, ako je iza tebe osvijetli ti kabinu.
Te žarulje nisu rješenje. Kupite si nove farove.
|
Nije stvar do žarulje (govorim o ovim legitimnim , jel) nego do fara ili krivo montirane žarulje (uvjerio se prošle godine kod frendice). Kaže kako je još rekla svom mehaničaru da pogleda što je s farovima jer su joj redovno blicali kad je vozila po mraku. Naravno, frajer uzeo pare ali pogledao nije. Ja uhvatio auto, usmjerio prema zidu i imao što vidjet - suvozačeva strana udarala skroz prema gore.
Pogledao ležište - vidio žarulja krivo okrenuta. Okrenuo kako spada i gle vraga - sve ok.
Usto joj još namjestio visinu snopa jer joj je bilo previsoko namješten kada je el.motorić postavljen na 0
Kad pričamo o dnevnom svjetlu, i ovdje u Njemačkoj nije bolja situacija jer imaš idiota koji i dalje voze sa dnevnim svjetlima po mraku ili po lošoj vidljivosti kad je npr. kiša ili snijeg. Džaba blicanja ili gašenja-paljenja svjetla - debili ne kuže.
Kod mene se npr. svjetla pale automatski kad pada kiša, a to mogu i isključit u opcijama.
DRL je već bio u "skandinavskom" modu kad sam kupio auto.